Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnám lenyugtatni...

Hogyan tudnám lenyugtatni oltáshoz?

Figyelt kérdés

Adott egy 10 éves keverék közepes testű kutya, aki világ életében nyugodtan tűrte az oltást.

Addig a pontig, amíg beteg nem lett. 2x is. Olajos injekciókat kapott, ami nagyon fájdalmas (doki mondta).

Azóta nem hagyja a veszettség elleni oltást beadni.

Tavaly már a férjem és a doki együtt is alig tudta lefogni oltáshoz. Elképesztő, mit művel a kutya.

Hozzáteszem, a doki nagyon durva, 1 méterről belevágja az oltást. Egy idős úr.

Most lenne aktuális a veszettség elleni oltása, nem tudom, mit csináljak. A beosztásom miatt egyedül kell elvinnem. De akkora stressz a kutyának, hogy hihetetlen. Tavaly azt hittem, hogy ottmarad a kutya... Szörnyű látvány volt, ahogy vergődött.

Arra gondoltam, hogy vannak ezek a nyugtató zselék. Ezt lehet venni magánembernek is? Adnék neki kicsit...

Csak úgy odavinni, szokatni, klikkerezgetni sajnos most nincs lehetőség, mert másik városban dolgozok. Nagyon messze...

Mit tudnék csinálni? Amúgy okos kutya, én tanítottam annak idején. Ül, fekszik, helyben marad, nem ugat séta közben, nem szökik... Imádnivaló.

Úgy sajnálom, hogy ez ennyire epromlott nála... Pedig fiatal korában még dicsérte a doki :(

2021. dec. 20. 20:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
69%

Ne oltasd be azzal a bunkoval.

Mar az olajos oltast se kellett volna.

Elvesztettetek vele a bizalmat. Ennyi.

2021. dec. 20. 21:02
 2/13 A kérdező kommentje:

Jó, de az az egy doki van. A kutya autóban extrém hányós! Utaztatni nem lehet. Csak ha annyira beteg, hogy fekszik. Az még plusz stressz lenne neki.

Valahogy le kellene nyugtatni. A dokihoz a séta kb 2 km. Oda mindig gyalog megyünk. Jó szájkosara van, hozzászokattam, elviseli. Fém.

Szóval harapni nem tud.

2021. dec. 20. 21:06
 3/13 A kérdező kommentje:
Az olajosat muszáj volt. Volt egy csúnya bélhurutja régebben (séta közben a réten beleivott egy pocsolyába), plusz egy babeziózisa. Egyiknek a kezelése sem volt leányálom számára.
2021. dec. 20. 21:08
 4/13 A kérdező kommentje:
A férjem azt mondta, el se vigyem. De nem merem megtenni. Az ördög nem alszik sosem...
2021. dec. 20. 21:09
 5/13 anonim ***** válasza:
93%

Keress másik dokit...

Sok orvos fél/tart a kutyáktól valamennyire (amire mondjuk oka is lehet, mert rengeteg a szocializálatlan kutya és a besz'ri gazda...).

Egyik kutyám is utálta az orvosokat, rossz tapasztalat miatt(a magától ki nem eső tej szemfogait kb érzéstelenítés nélkül tépte ki az egyik, a másik meg úgy levágta a körmét, hogy nem volt olyan lába, ahonnan nem folyt volna vér...). Egy szívféreg szűrés akció miatt elmentünk egy másik dokihoz, ahol nem stresszeltették, megsimogatták, kértek tőle egy pacsit és már vették is a vérét, még időm sem volt a kosarat felrakni, teljes nyugalommal tűrte a kutya az egész procedúrát.

Én mondjuk nőként teljesen jól le tudom fogni a kutyáimat(6, 15, 20 kg), voltunk olyan helyen is, ahol egy másik kutyámat az aszisztens kikapta a kezemből és úgy próbálták túlbiztosítani a kutyát, hogy a végére alig bírták lefogni. Alapvetően viszont jó hely, így továbbra is járunk, csak mindig én fogom le a kutyákat és így nincs is soha semmi plussz stressz.

Önkénteskedem is, ott is van, hogy nincs elég aszisztens és én fogom a kutyákat. Egy oltás meg végképp nem a világvége, pár mp alatt megvan... Kosár a kutyára, egyik karoddal a nyakát, fejét fogod, másikat meg a hasa alatt vezeted és a törzsét fogod és magadhoz szorítod. Másik módszer, meg, hogy szembe állsz vele, két oldalról a fejéhez közel, a nyakán megfogod a bőrt, akár így vakargathatod is, ha pedig érzed, hogy menekülne, belekapaszkodsz. Amíg meg a sorotokra vártok és a doki keveri az oltást, trükközhettek, így kicsit kizökkentheted.

Szóval válts dokit vagy szedd össze magad.

2021. dec. 20. 21:20
 6/13 anonim ***** válasza:
92%
Hívj házhoz egy normális orvost!
2021. dec. 20. 21:22
 7/13 A kérdező kommentje:

Otthon se sikerült. Próbáltam. Annyira pörög a földön, meg 2 lábra áll, meg tolat, meg forog, hogy nem tudta a doki beoltani. Tavaly lehívtuk, de nem jött össze. Így akkor elmentünk a rendelőbe.

Lehet, hogy elsétálok majd vele, ha már ott vagyunk, csak nem jövünk haza oltás nélkül.... Másik doki ninvs sajnos. Aki meg lenne, az este rendel, nekem meg haza kell vonatoznom a gyerekemhez... De szerintem az a másik doki már nem is dolgozik. A fiatal doki is felmondott nemrég. Csal at idős doki maradt.

2021. dec. 20. 21:27
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Orvost kell váltani..

Egy új rendelő nem lesz neki annyira stresszes hely sem

2021. dec. 20. 21:48
 9/13 A kérdező kommentje:

Nincs másik rendelő. Ez egy kisváros. Egy doki van még, aki este rendel(t) régebben, de nem tudom, egyáltalán rendel-e még... Csak az idős doki elérhető jelenleg. Szóval vele kell megoldanunk.

Érdemes lenne nyugtatót adni a kutyának?

2021. dec. 20. 22:16
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudod mi van benne, mire használják és miért, egyáltalán mi okból stresszel a kutyád ennyire, szóval így látatlanban ne adj neki semmilyen nyugtatót. Mondanám, hogy kérdezd meg az orvost erről, de egy ilyen paraszthoz kár is hozzászólni, szóval én javasolnám az orvos váltást akkor is, ha nincs a közelben. Ahol én lakom, ott is 20 perc autóval a legközelebbi, de ez van. Ha hozzászokik nem hiszem, hogy annyira zavarná az utazás.
2021. dec. 20. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!