Hogyan lehetne vele játszani?
Van két kutyám,az egyik idősebb,a másik fiatalabb menhelyi,nagyon félős.
Mikor kimegyek hozzájuk,hogy játszunk vagy foglalkozzak velük,az idősebb nagyon élvezi a labdát vagy bármit eldobok, visszahozza,aztán megy a játék,hogy ki szerzi meg a másiktól.
Amíg ki nem fárad,addig szoktam vele játszani.
Eleinte a másik csak nézte, odahívtam , próbáltam bevonni,de semmi.
Gondoltam látja,hogy mire való a labda stb.
Az idősebbet leültettem,hogy a másikkal is foglalkozzak.
Ilyenkor bármit megmutatok, jön , mászik rám,hízeleg.
Eldobom a labdát bármit és semmi reakció.
Ha hozzá gurítom,akkor elszalad ,befekszik egy bokor alá és néz.
Ilyenkor oda sem jön,ha hívom.
Jutalomfalatra, bármi kajára előjön.
Megeszi és otthagy és rohangálni kezd.
Odahívom,jutalomfalat megmutat, leül, próbálom türelmesen lenyugtatni,hogy kezdjük elölről.
Ilyenkor néhány másodpercig nyugodtan van,aztán elkezd nyüszögni,aztán egyre izgágábban mocorogni. végül felpattan és olyan eszement vágtázásba kezd,mint akinek elmentek otthonról, ilyenkor mintha teljesen süket lenne.Ezt minél többször ismételjük, annál rövidebb idő alatt jutunk el oda,hogy elveszíti a türelmét és kezdődik a száguldás.
Múltkor egy ilyen ámokfutás alatt fejjel nekirohant egy sűrű bokornak ,de úgy hogy visszapattant és nyüszítve elszaladt.
Aztán lehiggad és befekszik valami bokor alá és ennyi.
Próbáltam a két kutyával együtt , külön,a másikat elzárva.
Semmiféle játékra nem lehet rávenni.Nem veszi el a labdát, semmilyen tárgyat a kezemből, hanem otthagy, megint húz a bokor alá és néz.
Egyetlen dolog érdekli,ha foglalkozok vele,hogy valamiféle testi kontaktus legyen köztünk.
Simogassam vagy két lábra áll és csak "kapaszkodik" rajtam vagy úgy mellém ül,hogy belém bújik és ennyi.
A másik kutyával nagyon jól kijön, nagyjából egy méret, sokszor látom őket játszani egész hosszan és gyakran.
Valakinek ötlet ,hogy mit lehetne megpróbálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!