Örökbe fogadtam egy 3 éves kutyát, hogyan tudom megtanítani neki, hogy hogyan kell játszani?
Kutyasuli, szocializáció, és a többiektől eltanulhatja.
A szüleimnek is van egy mentett kutyája, aki nem tudta, mi az, hogy játszani. Őt így tanították meg. Sokáig nem értette, most már játszik
Van kutyus aki ilyen, nem érdeklik a játékok.
A mi mentettünk sem játszott sokáig, aztán egyszer valahogy rájöttünk, hogy a plüssöket és a rágóköteleket szereti, de hónapok teltek el az örökbefogadása után, mire egyáltalán feloldódott annyira, hogy játszani kezdett.
Próbáld cukkolni a játékkal, tudod amikor így körbeugrálod, meg hívogatod, (nemtom mi a neve ennek a viselkedésnek :D) nálunk az néha bejön, meg az is, ha elkezdem dögönyözni, meg paskolgatni az oldalát mint az őrült, mindig mondom neki, hogy "bepanírozlak", ettől annyira bepörög, hogy kapásból 3-4x körberohanja az udvart. Ilyenkor lehet a leginkább játékra hívni.
Az idő szerintem a megoldás nálatok is.
A 4-es válasza különösen tetszik, ez a bepanírozlak duma hatalmas!:D Nálunk is van ilyen beindítómondat, de ez eszembe nem jutott volna sose.:)
Kérdező van már valami fejlődés? Talán tényleg csak idő kellett a feloldódáshoz. Esetleg probálkozz még azzal, hogy gurítod oda-vissza-messzebbre a labdát az orra előtt, ez elvileg beindítja a vadászösztönét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!