Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Örökbe fogadtam egy 3 éves...

Örökbe fogadtam egy 3 éves kutyát, hogyan tudom megtanítani neki, hogy hogyan kell játszani?

Figyelt kérdés
Mert valószínű vele sosem játszottak, nem érdekli se a kötél, se labda.
2021. jún. 23. 10:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Tölts vele, időt, járjatok rendes kutyaiskolába ahol téged is megtanítanak vele együtt élni és fogadd el, hogy a kutyád felnőtt, kialakult személyiséggel.
2021. jún. 23. 10:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én régi kutyám sem játszott, csak simogattam. egyes kutyák nem játékosak sajna.
2021. jún. 23. 10:31
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

Kutyasuli, szocializáció, és a többiektől eltanulhatja.

A szüleimnek is van egy mentett kutyája, aki nem tudta, mi az, hogy játszani. Őt így tanították meg. Sokáig nem értette, most már játszik

2021. jún. 23. 10:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Van kutyus aki ilyen, nem érdeklik a játékok.

A mi mentettünk sem játszott sokáig, aztán egyszer valahogy rájöttünk, hogy a plüssöket és a rágóköteleket szereti, de hónapok teltek el az örökbefogadása után, mire egyáltalán feloldódott annyira, hogy játszani kezdett.

Próbáld cukkolni a játékkal, tudod amikor így körbeugrálod, meg hívogatod, (nemtom mi a neve ennek a viselkedésnek :D) nálunk az néha bejön, meg az is, ha elkezdem dögönyözni, meg paskolgatni az oldalát mint az őrült, mindig mondom neki, hogy "bepanírozlak", ettől annyira bepörög, hogy kapásból 3-4x körberohanja az udvart. Ilyenkor lehet a leginkább játékra hívni.

Az idő szerintem a megoldás nálatok is.

2021. jún. 23. 11:15
 5/7 anonim ***** válasza:
75%
Én az utcáról fogadtam be egy kutyust, ő sem tudott játszani. Majdnem egy év kellett hozzá, hogy ellesse a másik kutyámtól, hogy mi az, hogy játék. Ő félt velem játszani, egy darabig még akkor is elbújt, amikor a másik kutyámmal játszottam. Utána szépen lassan rájött, hogy nem haragszom, ha húzza a kötelet aminek a másik végén én vagyok. Később rájött, hogy nem vagyok mérges, ha rágja a labdáját, ezután bár még mindig félve, de odahozta hozzám... Sokat kell velük próbálkozni és nem szabad akkor sem haragudni, ha mégsem lesz játékos kutyus.
2021. jún. 23. 12:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is elfogadnám azt, hogy ő nem szeret játszani. Lehet, hogy másként élvezi az életét. Szeresd amennyire tudod, ne próbáld nagyon megváltoztatni, lehet nem is tudnád. De ahogy már írták, a vele töltött idő alatt ki lehet próbálni ezt-azt.
2021. júl. 6. 11:54
 7/7 anonim ***** válasza:

A 4-es válasza különösen tetszik, ez a bepanírozlak duma hatalmas!:D Nálunk is van ilyen beindítómondat, de ez eszembe nem jutott volna sose.:)

Kérdező van már valami fejlődés? Talán tényleg csak idő kellett a feloldódáshoz. Esetleg probálkozz még azzal, hogy gurítod oda-vissza-messzebbre a labdát az orra előtt, ez elvileg beindítja a vadászösztönét.

2021. szept. 29. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!