Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elütöttem egy kutyát, elpusztu...

Elütöttem egy kutyát, elpusztult. Milyen büntetésre számíthatok, ha feljelentenek?

Figyelt kérdés

2021. dec. 8. 17:17
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
81%

"Ha egy kutya szökős, azt a jóisten se neveli ki belőle."

A jó isten nem éppen kutya tréner,azért.

És ha szökős a kutya is van mindig megoldás.MONDJUK BEVISZED A LAKÁSBA ÉS NEM KICSESZED A KERTBE B*SZDMEG.

Vagy ameddig nem tudsz figyelni rá kennelbe teszed,végső esetben megkötöd.

Ultrahangos kutya riasztó is van,ami nem engedi szökni.

Megoldás mindig van,csak élni nem él vele egyik felelőtlen p*cs sem,mert egyszerűbb vállat rántani a problémára ameddig nincs nagy baj.Utána meg lehet sírni,és neki esni a másiknak a saját felelőtlenségetek miatt.

2021. dec. 9. 01:00
 32/37 anonim ***** válasza:
87%

Nem annyira bonyolult a tétel: a kutya nem lehet közterületen felügyelet nélkül. Ha kint van, az a gazda felelőssége. Akkor is, ha nem tud róla. Ennyi, ezen nincs mit ragozni!

A kutyatartáshoz nem kell sok ész, csak egy csipetnyi felelősség.

2021. dec. 9. 05:39
 33/37 anonim ***** válasza:
80%

Mekkora idióta válaszolók vannak itt páran🤣Ha a te kocsidban keletkezne milliós kár, mert valami barom nem tudta bent tartani a kutyáját, akkor gyere ide okoskodni. Még hogy a kérdező az anyagias, hát bameg ilyen helyzetben ki nem lenne az. Ilyet is csak olyan barom állít, aki szintén az utcán tartja a szökős kutyáját és nem érti, mi a baj azzal, ha terrorizálja a sétálókat meg az autósokat. Múltkor is egy ismerősöm kutyáját széttépte egy középázsiai, mert egy inkompetens hülye nem tudta a kertben tartani. Az ilyen ne tartson kutyát, főleg ne nagytestűt.

Érdekes nekem voltak már kertben es lakásban tartott kutyáim is, de egy sem szökött el soha, mert normálisan megcsináltam a kerítést és csak pórázon sétáltattam őket. Amelyik gazda ilyen felelőtlen, meg is érdemli a büntetést.

2021. dec. 9. 06:41
 34/37 anonim ***** válasza:
89%
#23 Semmi jogod egy idegen pénztárcájában nyulkalni! 1 millió forint nagyon sok mindenkinek, de ha neked nem gondolom nagyon szívesen besegitesz te is, hisz kevés az olyan család aki karácsony előt ki tud fizetni ennyi pénzt, ha egyáltalán ki tud. Azt pedig, hogy az autó mit jelentet a tulajdonosnak sosem tudhatod (sporolhatot rá éveken keresztül, kaphatta egy olyan személytől aki már nincs és ez most szinte semmivel lett)
2021. dec. 9. 07:33
 35/37 anonim ***** válasza:
87%

Én lakott területen kívül jártam így. Köd volt éjszaka, ezért 70-el mentem, amikor a bokorból kiszaladt elém egy fekete labrador szerű kutya. Esélyem sem volt megállni, pedig próbáltam. A kormányt nem tudtam elrántani, mert szembe is jöttek.

Nem tudom mennyivel üthettem el a szerencsétlent, mert másodpercek alatt történt, de nem élte túl. :(

Nekem is a lökhárítóm bánta, bár nekem nem tört ennyire rommá a kocsi, pár 10.000-ből megúsztam, mert sem a lámpám nem sérült, semmi.

Másnap elszállította az állatorvos, de abban nem volt chip.

Mindenesetre nem leszel meghurcolva, világosan benne van a törvényben, hogy a gazda köteles a telkén belül tartani a gerinces állatát és ha nem így van, akkor köteles az általa okozott anyagi kárt megtéríteni.

2021. dec. 9. 08:55
 36/37 anonim ***** válasza:
85%
Semennyire, ez csakis az ő sara.
2021. dec. 9. 09:11
 37/37 anonim ***** válasza:
62%

Nem kötekedésből mondom, de sűrű ködben inkább menjen az ember 40-50-nel, mert olyankor még a 70 is sok. Nem vagyok szötymörgős sofőr, alap esetben gyorsan megyek, de nagyon utálom, mikor az orrunkig alig látni a ködtől, vagy szakad a hó és csúszik az út, de pár barom majd letol az útról, mert nekik annyira kell sietni, aztán csodálkoznak, ha balesetet okoznak. Persze egy kiugró állatot akkor sem tudsz elkerülni, ha 40-nel mész, mert olyan gyorsan nem lehet reagálni, szóval ez nem a te hibád volt, csak úgy általánosságban mondom :D

2021. dec. 9. 09:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!