Elütöttem egy kutyát, elpusztult. Milyen büntetésre számíthatok, ha feljelentenek?
"Ha egy kutya szökős, azt a jóisten se neveli ki belőle."
A jó isten nem éppen kutya tréner,azért.
És ha szökős a kutya is van mindig megoldás.MONDJUK BEVISZED A LAKÁSBA ÉS NEM KICSESZED A KERTBE B*SZDMEG.
Vagy ameddig nem tudsz figyelni rá kennelbe teszed,végső esetben megkötöd.
Ultrahangos kutya riasztó is van,ami nem engedi szökni.
Megoldás mindig van,csak élni nem él vele egyik felelőtlen p*cs sem,mert egyszerűbb vállat rántani a problémára ameddig nincs nagy baj.Utána meg lehet sírni,és neki esni a másiknak a saját felelőtlenségetek miatt.
Nem annyira bonyolult a tétel: a kutya nem lehet közterületen felügyelet nélkül. Ha kint van, az a gazda felelőssége. Akkor is, ha nem tud róla. Ennyi, ezen nincs mit ragozni!
A kutyatartáshoz nem kell sok ész, csak egy csipetnyi felelősség.
Mekkora idióta válaszolók vannak itt páran🤣Ha a te kocsidban keletkezne milliós kár, mert valami barom nem tudta bent tartani a kutyáját, akkor gyere ide okoskodni. Még hogy a kérdező az anyagias, hát bameg ilyen helyzetben ki nem lenne az. Ilyet is csak olyan barom állít, aki szintén az utcán tartja a szökős kutyáját és nem érti, mi a baj azzal, ha terrorizálja a sétálókat meg az autósokat. Múltkor is egy ismerősöm kutyáját széttépte egy középázsiai, mert egy inkompetens hülye nem tudta a kertben tartani. Az ilyen ne tartson kutyát, főleg ne nagytestűt.
Érdekes nekem voltak már kertben es lakásban tartott kutyáim is, de egy sem szökött el soha, mert normálisan megcsináltam a kerítést és csak pórázon sétáltattam őket. Amelyik gazda ilyen felelőtlen, meg is érdemli a büntetést.
Én lakott területen kívül jártam így. Köd volt éjszaka, ezért 70-el mentem, amikor a bokorból kiszaladt elém egy fekete labrador szerű kutya. Esélyem sem volt megállni, pedig próbáltam. A kormányt nem tudtam elrántani, mert szembe is jöttek.
Nem tudom mennyivel üthettem el a szerencsétlent, mert másodpercek alatt történt, de nem élte túl. :(
Nekem is a lökhárítóm bánta, bár nekem nem tört ennyire rommá a kocsi, pár 10.000-ből megúsztam, mert sem a lámpám nem sérült, semmi.
Másnap elszállította az állatorvos, de abban nem volt chip.
Mindenesetre nem leszel meghurcolva, világosan benne van a törvényben, hogy a gazda köteles a telkén belül tartani a gerinces állatát és ha nem így van, akkor köteles az általa okozott anyagi kárt megtéríteni.
Nem kötekedésből mondom, de sűrű ködben inkább menjen az ember 40-50-nel, mert olyankor még a 70 is sok. Nem vagyok szötymörgős sofőr, alap esetben gyorsan megyek, de nagyon utálom, mikor az orrunkig alig látni a ködtől, vagy szakad a hó és csúszik az út, de pár barom majd letol az útról, mert nekik annyira kell sietni, aztán csodálkoznak, ha balesetet okoznak. Persze egy kiugró állatot akkor sem tudsz elkerülni, ha 40-nel mész, mert olyan gyorsan nem lehet reagálni, szóval ez nem a te hibád volt, csak úgy általánosságban mondom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!