Elütöttem egy kutyát, elpusztult. Milyen büntetésre számíthatok, ha feljelentenek?
Figyelt kérdés
2021. dec. 8. 17:17
11/37 anonim válasza:
Körülményektől függ, ha pl kifutott eléd az úttestre nincs miért feljelentenie, hisz nem te voltál a hibás és ha az autón kár keletkezett köteles kifizetni azt.
12/37 qkker1 válasza:
Kicsit pontosabban leírhatnád, hogy hogyan történt, mert sokminden befolyásolja a felelősséget!
13/37 anonim válasza:
#12 Tehát véleményed szerint, ha egy mondjuk alkoholista fazon hazafelé a falun letéved a szűk járdáról az úttest szélére, akkor te elütheted, mert neki kötelessége lenne a járdán mennie? Jogilag ez sem más...
14/37 anonim válasza:
#15 jogi dolgokról beszélsz úgy, hogy azt se tudod hogy kutya és ember között jogilag IS különbség van? Embert ölni balesetből is bűn. Gondatlanságból elkövetett ember ölésnek hívják. Ha egy kutyát balesetből elgázolnak és meghal, az nem bűn. Sőt, pont hogy a gazdája felelőssége, mert neki kell gondolkodni a kutya helyett is, mert bármennyire szeretnék sokan, hogy a kutya is ugyanolyan jogokkal rendelkezzen, nem fog mert tudatlan ösztönlény. Nem tudja hogy az utca veszélyes, a gazdája viszont tudja. Ha a kutya kiszökött, akkor minden felelősség a gazdát illeti, illetve ha kár lett az autóban, azt is köteles megfizetni, ha tetszik ha nem.
15/37 anonim válasza:
Ameddig nem bizonyított, hogy pontosan mi történt, addig nem jelenthetjük ki, hogy nem volt elkerülhető. Ez a véleményem.
16/37 anonim válasza:
Nyilván a körülményeken sok múlik. Ha zebrán gázoltál el egy pórázon sétáltatott kutyát, akkor igencsak nagy büntetésre számíthatsz.
Ha kirohant eléd egy kutya, akkor viszont te tehetsz feljelentést a gazda ellen.
17/37 A kérdező kommentje:
Kiugrott elém a kutya elég nagy sebességnél, kb. 90-100-nál és elég nagydarab volt. Chippes, szóval azóta van fejlemény, megtettem a feljelentést a gazda ellen. Elég sokba fog fájni, rommá tört az Audim lökhárítója, amit cserélni kell egy bal oldali lámpa, ködlámpa, kanyarodó lámpa, elülső kamerának és a fékasszisztensnek kettément az érzékelője, analóg az összes érzékelő ami a lökhárítón volt plusz maga a lökhárító. Ezt majdnem benne van egy misibe kicserélni a szervíz szerint.
2021. dec. 8. 21:45
18/37 anonim válasza:
90-100-nál lakott területen belül? Aha... Akkor ez vagy kamu kérdés vagy ott volt egy kis gyorshajtás is.
19/37 A kérdező kommentje:
Sehol nem írtam hogy lakott területen belül volt, lakott területen kívül ütöttem el...
2021. dec. 8. 21:49
20/37 anonim válasza:
És a gazdát nem láttad sehol, hogy megbeszéld vele a károkat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!