Hogyan tanitsam meg a kiskutyámat, hogy amikor hívom oda jöjjön?
Kedvesen szólsz neki, közben elfelé mozogsz, odajön, megjutalmazod. 4-5 alkalom és már tudni is fogja, hogy mit jelent a 'gyere'.
Az, hogy hogyan neveld megfelelően, hogy minden helyzetben behívható legyen, már egy más történet.
Az én kutyám jön ha szólok neki "gyere Luci!" 'Luci gyere!
Hangosan és határozottan szólj neki! Gyakorold a kiejést. Mikor mondod a nevét mindig simogasd meg vagy ilyesmi hogy tudja hogy neki szólsz.
Én is jutizok, meg klikkert is használok mellé, épp most tanítok egy egy éves "kergemarhát" :D
A klikker annyit tesz hozzá, hogy amikor a kutya azt csinálja amit te szeretnél, klikkelsz egyet, majd utána adod neki a jutalomfalatot. A klikk hangjával köti így össze azt, ha az általad helyeselt dolgot csinálja épp. Egy hangyányit talán gyorsabb így, mintha csak simán jutalomfalatozik az ember, nekem bejött, de bőven elég lehet a juti is.
Jutalom falattal és klikkeler,ha nincs csak jutival ha van klikkered ne úgy hívd be hogy állandóan klikkelgetsz.
Oda mész a kutyadhoz megmutatod neki a falatot távolodsz tőle közben szépen és határozottan hivd
Veszel egy sokkal dragabb hust (pl szarvas),mint amivel eteted. Esetleg megsutod es felkockazod nagyon aprora. 3-5 x5x mm-es kockakra.
Kezbeveszed a tanyert es hivod. De a szagra,amugy is jon. Ha hivod es odajon,megetetsz vele egy falatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!