Hogyan tanítsam meg a tacskó kiskutyámat a, , fekszik"-re?
Én úgy tanítottam meg az enyémeket, hogy először leültetem, utána mutatok lefelé kezemben a jutalomfalattal/ a kezemet lerakom elé szintén jutalomfalattal és mondom közbe a vezényszót.
Nekem bevàlt ez a módszer :)
Ezernyi módszer van!
Mondok én egy harmadikat: Állítsd fel egy emelvényre (zsámoly) és a jutalomfalatot vidd az emelvény szintje alá. Miközben lefekszik, nevezd el a mozdulatot: "fekszik".
Fontos!! Mindig állításból fektesd, ha a tökéletes technikára törekedsz. Ha először leülteted és abból fekteted, akkor azt fogja megtanulni, hogy a fekvéshez először ülnie kell, majd utána feküdnie. Ez klasszikus hibának számít, bár hobbi szinten nincs jelentősége.
Köszönöm szépen a harmadiknak is!
Másodiknak: azért emeltem ki a kérdést, mert a kutyusom elég makacs, ezért bármennyire tanítom be neki, egyik nap meg akarja csinálni, egyik nap nem. Ezért vártam több ötletet😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!