Van egy 3 hónapos Border colliem,eddig tud ülni,feküdni,kuszni,és pórázon sétálni.Apum nagyon erölködik hogy tanitsam még tanitsam,csak nem tudok mit,mert még nagyon kölyök és nem nagyon fogja fel a dolgokat,én meg ink ilyen kiskorába az olyan trükköket tanitgtnám neki amire fogékony is,nem rá erőszakolom.Plussz nemtudom h apámnak hogy magyarázzam el,hogy ne 2en tanitsuk más jelzésekre (ez a halálom,ez veszi el a kedvem attol h ha itthon van,ki menjek hozzá...) mert nálam már a kutya megtanuta az ülést és a fekvést jelzésre,de apám tökre mást használ ,és ő rá ugyebár ,,nem hallgat" és én vagyok a köcsög,h nem ugy tanítom mint ő... meg hogy én csak könyvböl tudok kutyát tanítani,mert h ő anno vett egy 6 hónapos német juhászt és h őt mindenre betanitota..a válaszokat előre is köszönöm:)
Tárgyak, emberek, állatok szagról való megkeresésére. Esetleg szarvasgomba keresésből sok mani is lenne belőle. :)
Vagy arra hogy bárki turkálhasson az ételében meg se morduljon. (Gyerekbarát.)
A parancsokat tényleg jó lenne össze egyeztetnetek!
2015. szept. 9. 19:11
2/5 anonim válasza:
A pacsit nem nehéz megtanítani. Ha megbököd hátulról a lábát felemeli és te alá teszed a kezed. Ezt talán lehet ugyanúgy csinálni másoknak is.
2015. szept. 9. 21:33
3/5 anonim válasza:
Nem kifejezetten trükk, de nagyon hasznos a "Hagyd!" és az "Ereszd!"
Olyan opció nincs, hogy fateroddal együtt tanítsátok a kutyát? Rögtön muszáj lenne megegyeznetek a jelzések használatában :)
2015. szept. 11. 06:57
4/5 anonim válasza:
Engedelmes alapok: lábnál követés, helyben maradás, stb. Illetve millió trükk van, a többségét kölyköknek is lehet tanítani. De elkezdhettek valamilyen sportot is ám, ott az alapozást már egészen kölyök kortól érdemes csinálni.
2015. szept. 11. 13:33
5/5 anonim válasza:
szia! :) nekem is van egy border colliem, de ő már 1 éves múlt. Szerintem is jó ötlet a "pacsi" , "ereszd" , vagy még pl. láb között szlalom vagy "forog" , "hempereg" .
előzők is jól írták, hogy jobb lenne ha egyeztetnétek :)
ha szükséged van segítségre a trükkök megtanításához sok mindent találsz esetleg interneten de nekem is írhatsz privátban és megpróbálk segíteni :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!