Adott egy 6 hónapos szálkás szőrű tacsi kölyök. Mikor lesz az a rész, amikor henyél a kanapén? Jelenleg duracell nyuszi, pörög a kis dilis egész nap. Séta, játék minden nap, pihenő az nincs,szundi a kanapén az nincs. Ivarérettség után lenyugszik?
Figyelt kérdés
2021. dec. 1. 20:26
11/19 anonim válasza:
Majd öreg korában, a tacskó kotorékeb.
12/19 anonim válasza:
Tacskó aktiv pörgős fajta.
Max az henyel amelyiket disznora hizlalnak.
De amugy is kolyok meg, ilyenkor minden fajta porog 100on
13/19 anonim válasza:
Nem nyugszik le. Nekünk van a családban egy 4 éves ivartalan tacsi. Néha szoktam rá vigyázni, amikor a rokonok nyaralnak. Szerintem napelemes. Lehetetlen lefárasztani, nem nagyon szokott feküdni a kanapén.
14/19 anonim válasza:
A kutyák azért elég jól átveszik a gazdi ritmusát.
Nekem van terrierem és borderem is, mindkettővel hatalmasakat szoktunk sziesztázni. Nem elhízlalt lusta kutyák, versenyszerűen agilitiznek és sose neveltem a lustálkodásra őket. Szerintem szimplán érzik, hogy mikor tévét nézek, alszom vagy az asztalnál dolgozom, akkor nekik pihenőidő van. Mikor kimegyünk, vagy bent gyakorlunk, elkezdenek pörögni. :)
15/19 anonim válasza:
Mondjuk a tacskó pont az önfejű fajták közé tartozik, és ezt elég sok tacskós mondja. Nekem egy border jellegű keverékem van, ő is szeret sziesztázni, és van benne egy kis makacsság is, de nem olyan önfejű, mint egy tacsi.
16/19 anonim válasza:
Az enyém 14 évesen kezdett belassulni. 17 évesen meg átaludta magát a szivárvány hídon.
17/19 anonim válasza:
Szerintem is átveszik a gazdi ritmusát, de azért egy kölyökkutyával több órát kell játszani, mozogni naponta. Ha nincsenek levezetve az energiái, akkor rombol, rosszalkodik. Aki kölyökkutyát vesz, az nem számolt azzal, hogy ők baromi aktívak?:D És a tacskókról írják is mindenhol, hogy aktív, eleven kutyák, ha te lusta kutyát akartál, miért nem olyan fajtát választottál?
18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Tudatosan választottam ezt a fajta kutyust, mert hihetetlenül tetszik a jelleme, a bohóckodása, illik a családba, csak néha, ismétlem, néha sok tud lenni. Nem adnám oda semmiért, családtag. Dilis, de a miénk. Az előző tacsink mintha nyugisabb lett volna, ezért kérdeztem, hogy kinövi-e, de már vannak biztató fél órák, mikor nyugiban elfoglalja a kedvenc helyem. Van remény!
2021. dec. 4. 11:58
19/19 anonim válasza:
Kell neki egy olyan hely, ahol senki nem járkál. Az én kölyökkutyám is akkor alszik napközben nyugodtan, ha bent van a szobámban, én meg mondjuk az ágyon fekszek és laptopozok, tv-zek, ha viszont az alsó szinten van a gyerekekkel, akkor le se lehet lőni egész nap, mert mászkálnak körülötte és játszani akar.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!