Hogy nem számít állatkínzásnak ma Magyarországon a kutya/macska vegán étkezésre kényszerítése?
Utolsó, attól hogy van a vegán etetésnél rosszabb, még ez nem lesz jó. Ezt az indoklási rendszert csak a nagyon ostobák használják.
"Igaz, hogy verem a gyerekem, de a szomszédban a kölykök még enni sem kapnak, tehát nálam jobb körülmények vannak."
Mégis mindig a vegán állatoknál merül fel az állatkínzás, az emberek 80 %-át mégsem támadják a silány táp miatt. Tegyük fel, hogy a vegán táp tényleg rossz, akkor is inkább így szólna a hasonlatod:
Majdnem mindenki éhezteti és veri a gyerekét, mégis csak engem szólnak meg, pedig én csak éheztetem.
Ez nem igaz. Az a 4 %-nyi ín meg porc teszi szerinted teljesértékűvé? Ha ekkora kínzás lenne, akkor hogy képes egy kutya ilyen életmód mellett Guinness rekord hosszúságú életet enni.
13: egy, azaz EGYETLEN kutyáról van hír.
Ez alapján extrapolálni meglehetősen bugyuta gondolkodásmódra vall...
Egyetlen kutyát linkeltem, de ez nem jelenti, hogy csak egyetlenről van hír. Tessék, itt jóval több állatról is szó van:
Te tudsz olyan kutatást mutatni az ellenkezőjéről, miszerint baja lenne egy kutyának vegán étrenden? Mert anélkül elég butyuta gondolkodásmódra vall erre extrapolálni. :)
Ezt a kérdést kb kéthavonta felteszi valaki és sosem tudunk egyről a kettőre jutni. Én vega vagyok, de a macskáim húsevők és a kutyámnak is megveszem a húst. Sőt, a férjemnek megfőzöm a csirkepörköltet.
Az a titka, hogy senkire nem erőltetem rá az étrendem vagy a világnézetem. Bár a kutyám imádja a zöldséget és a gyümölcsöt, mégsem etetném csak azzal, mert nem hiszem, hogy hosszútávon boldog lenne tőle.
Ennek ellenére volt nálam olyan mentett westie, aki mindenre allergiás volt, neki indokolt volt a vegán étrend állatorvosi javaslatra és folyamatos orvosi ellenőrzés mellett.
Ha olyan fasza lenne az étrend a ragadozóknak, akkor ugyanolyan fogazata lenne mindegyiknek, mint pl a lovaknak. A természet nem hülye, nem véletlenül rendelkezik teljesen más fogazattal a tehén és a macska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!