Hogyan legyek falkavezér?
Egy pincsiről van szó, otthon jól megvan, de pórázon nemlehet sétáltatni mert össze vissza rohan meg húz vagy ha gondol egyet akkor megáll... ez nagyon gáz pláne ha bicigli mellett szalad mellettem és meglát egy macskát és a kerék előtt akar átszaladni vagy elránt oldalra és jöhet egy kocsi vagy akármi...
azt kéne neki betanítani, hogy az övé a követő szerep csak azt nem tudom, hogy ezt hogyan érjem el
a válaszokat köszi
kösz a válaszokat, első válaszoló én nem bántom a kutyámat, még ha kicsit is rúgnák akkor is lehet hogy nagy kárt tennék benne főleg lelkileg és szerintem csak félne tőlem, mint anyámtól aki ha már ránéz akkor elszalad, én ezt nagyon nem akarom, és még fizikailag is kárt tehetnék ezzel, mivel most 3 éves, és kisebb mint a felnőtt macskám
ez a kutyaiskola mennyibe kerül?
az a baj hogy a környékünkön nincsen ilyesmi, volt egy 10 éve de csődbe ment, mert az embereknek ilyenre nincsen pénze
2. vagyok.
Hát, minden kutyasuli más. Mi is jártunk, 5-6 alkalommal, de mindig ingyenes volt, egy non-profit suli volt, mondhatni hobbiból csinálták az oktatók. Sajnos ma már megváltozott, és elég sokat elkérnek...
ha nem egyértelmű, hogy miként irányítsd erőszakmentesen a kutyust akkor érdemes egy szakember segítségét kérni lehet pár óra személyes oktatás tisztába tesz mindent, és utána egy boldog, kiegyensúlyzott kutya-ember kapcsolatban élhettek egy életen keresztül
(kutyát elsősorban nem interneten keresztül kell nevelni, bár sokszor lehet meríteni az infókból de legtöbbször csak nagyobb káoszt okoz a sok okos tanács...interneten keresztül sem a kutyádat sem téged nem lehet megismerni és a kettőtök viszonya, kommunikációja ami döntő a nevelésben)
Nagyon ajánlom ezt a könyvet: [link]
Jól leírja a dolgokat (sokkal részletesebben, érthetőbben mint Fenell). Annak ellenére h korábban már jó pár kutyás könyvet olvastam, ez tudot újat, érdekeset mutatni.
Nagyon sok hasznos tanács van az ilyen könyvekben. De személyes véleményem, tapasztalatom szerint, hiába tartja be ezeket a tanácsokat, ha nem úgy viselkedik mint egy falkavezér, akkor nem ér semmit.
Magabiztosnak, határozottnak, nyugodtnak kell lenni.
Gondolom, már előre ideges vagy ilyenkor a séta előtt, hogy mit fog a kutya csinálni. Ő meg, erre még rosszabbul viselkedik.
Azzal kéne kezdeni, hogy gyalogosan jól sétáljon, aztán biciklivel.
Ha rángat, meg nem arra megy amerre te akarod, álljatok meg. Szólj rá ilyenkor. Csak akkor induljatok el ismét, ha már melletted , jön. Ha előtted rohan, akkor nincs séta. Ha rendesen jön ,akkor jutalom, meg dícséret.
Ha meg már így megy, akkor jöhet fokozatosan a bicikli .
nem, nem vagyok ideges séta előtt
kösz a tanácsokat, a könyvet amit linkeltetek el fogom olvasni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!