Hogy tudom jobbá tenni a kutyám kint létét?
Hát,pedig amit felvázolt igen csak a jellemzőbb a kertes családoknál,mint a normális kutya tartás..
Főleg szegényebb területeken,ott van hogy több "házőrző" is van.
39
Városban is lehet ilyen helyzet. Ne feltételezz alaptalan dolgokat.
43
De hazudtál. Ráadásul a házörzők általában kint tartható kutyafajták. És nincs jogodban általánosítani. A városban szerintem rosszabb a helyzet. Ha sétál is a kutya azt csak lebetonozott járdán teheti.
"A házőrzők kint tartható kutyafajták"
Ja a sok tacskó meg keverék pincsi akiket nap mint nap látok hogy veszettül ugatnak odakint, a gazdájuk soha nem viszi el sétálni csak van hogy jelezze ha jön valaki... Azok aztán házőrző fajták
A házőrző alatt én azt értettem hogy az emberek csak azért tartják hogy jelezzen ha jön valaki, attól függetlenül hogy alkalmas-e egyáltalán kinti tartásra
46
A mondatom úgy szól ,,A házörzők ÁLTALÁBAN kint tartható kutyák"
Kár vitatkozni. A kérdező - a kérdés alapján - vélhetően olyan helyen él, ahol a kutya helye szokás szerint kint van, függetlenül attól, hogy normális esetben alkalmas-e erre vagy sem. Igen, normális esetben a házőrzésre alkalmas fajták tarthatók kint, de ahol az a szokás, hogy a kutya helye kint van, ott kb. minden kutyára így gondolják, az alkalmasságtól függetlenül. Városban és vidéken is lehet ilyen, városban is vannak elmaradott kertes házas környékek, ahol így gondolkodnak, de attól még nem kell tagadni, hogy szép számmal vannak ilyen falvak, és egyéb települések. Szaporítótelepeket is rendszerint vidéken szoktak lefülelni. Azért én láttam kerti dísznek tartott kutyákat Gödöllőn, mikor teljesítménytúrán jártam ott, Balatonnál több tóparti településen is, a legforgalmasabb nyári időszakban...
A kérdésre viszont térjünk vissza, a kérdező látja, hogy a szülei nem jól tartják a kutyát, ő ezen szeretne valamit enyhíteni, amit ő megtehet, amíg a szüleitől függ. Ha majd felnő, valószínűleg felelősebb állattartó lesz, mint a szülei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!