Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Harap a kutyám! Hogyan szoktas...

Harap a kutyám! Hogyan szoktassam le?

Figyelt kérdés

Régóta velem van (kiskora óta).

Eddig minden oké volt, de mostanság nagyon agresszív. Volt olyan hogy hozzáértem és megharapott.

Ez egyre gyakrabban előfordul, és nem csak odakap hanem vérzik is.

Utánna fülét farkát behúzza és bújik hozzám és nyalja ahol megharapott. Miért csinálja?

2021. nov. 20. 19:32
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
44%
Ez nagyon veszélyessé is fodulhat, mindenképp fordulj állatorvoshoz, lehet hogy veszett.
2021. nov. 20. 19:37
 2/26 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem valaki bántotta akiben kvázi megbízott. Szüleid/testvéreid milyen viszonyban vannak vele? Előfordulhatott, hogy valaki a családból belerúgott vagy megverte?!
2021. nov. 20. 19:40
 3/26 anonim ***** válasza:
15%
Nem tanult idegen nyelvet? Macskául?
2021. nov. 20. 19:53
 4/26 anonim ***** válasza:
77%

Ez lehet veszettség úgyhogy mihamarabb keresd fel az állatorvost,mert ha így van te is fertőzött vagy és heteken belül bele fogtok halni mind a ketten.

Az is lehet,hogy valamilyen fájdalma van,és nem akarja hogy hozzá érj.

Sőt,valamilyen idegrendszeri probléma is lehet.

Mindenképpen állatorvoshoz vezet az út,ha ott nem látnak semmit,akkor pedig házhoz hívj trénert,hogy megállapítsa milyen jellegű probléma.Első sorban félelmi agresszióra tippelnék.

2021. nov. 20. 19:59
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért érdekes, mert utána kapcsol, hogy nem szabadott volna harapnia és sajnálja. De mégis mintha amikor megharap, nem teljesen irányítaná önmagát. Úgy gondolom, ha valaki bántotta volna, utána nem bújna hozzád, hanem elmenne/elszaladna. Ráadásul egy érintés is kiválthatja.

Én mindenképp beszélnék a dokival, lehet idegrendszeri probléma is a háttérben.

2021. nov. 20. 20:00
 6/26 anonim ***** válasza:
92%

Hat ez nagyon keves info. Lehet idegrendszeri problema is,de ez a legvaloszinutlenebb.

Nem tortent valami valtozas mostanaban az eletetekben? Hallgat rad, ugymond falkavezernek tekint? Nem is morog elotte, rogton harap? Mert az enyem szar helyrol van, felelemagressziv, ha idegenek nyulkalnak fele azt nem dijazza, de elotte morgassal jelzi is. Az mar eleg durva, es veszelyes,ha a sajat gazdajara tamad. Fordulj vele tapasztalt trenerhez, kikepzohoz.

2021. nov. 20. 20:01
 7/26 anonim ***** válasza:
87%
Nekem az jutott eszembe, hogy fájdalmai lehetnek, amitől fáj neki, ha hozzányúlsz. De tényleg mielőbb vidd dokihoz, mert ez így egyikőtöknek sem jó.
2021. nov. 20. 20:11
 8/26 anonim ***** válasza:
15%
üss az orrára, és ha még kötekedik, akkor emeld fel a farkánál és a grabancánál fogva, és lendülettel dobd el, majd üss az orrára megint, vagy szorítsd a földre. Dominanciát kell gyakorolnod. Nem mondom, hogy verd meg az ebet, de egyszer, először és utoljára határozottan és keményen kell fellépned. Te vagy a gazda, te vagy számára az isten. Ha csak a fejébe megfordul, hogy megtámadjon, már rossz az egész. Hogy parancsolhatnál neki bármit, ha nincs hierarchia? Hogy garantálhatnád más emberek biztonságát, ha a saját kutyádat sem tudod megnevelni?
2021. nov. 20. 20:30
 9/26 A kérdező kommentje:
Elég régóta tart az, hogy erősen vicsorog, morog ha neki nem tetszik valami.Eddig is többször odakapott de nem fájdalmasan, még a helye sem látszott, mostanság egyre durvábban csinálja. Szerintem nincsenek fájdalmai mert legtöbbször hagyja hogy felvegyük stb csak amikor épp nincs kedve akkor ilyen agressziv. Ilyenkor mindig rászólunk erősen és a nyakbőrét meghúzzuk. (Persze nem durván). Veszettség kizárt mert minden oltása rendben van, lakásban van tartva amikor sétálni visszük le akkor kizárt hogy megegyen valamit vagy ilyensmi. Amúgy egy kis bologneseről van szó. Lehet a dominancia miatt csinálja?
2021. nov. 20. 20:36
 10/26 A kérdező kommentje:
De elég hülyén fogalmaztam mert a “minden oké” alatt azt értettem, hogy nem volt ennyire agresszív. A morgást/vicsoritast betudtuk annak hogy jelzi hogy neki nem tetszik.
2021. nov. 20. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!