Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kan kölykök valóban olcsóbbak,...

Kan kölykök valóban olcsóbbak, mert kevésbé "kelendőek" mint a szukák?

Figyelt kérdés
Törzskönyves kutyák esetében is így van?

2021. nov. 17. 20:53
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Igen,általában így van.A szuka tenyésztés (és sajnos szaporítás..) szempontjából sokkal értékesebb.Általaban tenyésztő nem is adja el,ha csak egy születik az alomban,csak a kanokat.
2021. nov. 17. 20:57
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Mi is már hetek óta yorki szukát keresünk,de a kanokat adják leginkább. (Van már egy kan yorkink) De persze érthető,ebből a fajtából amúgy is kevesebb a szuka szerintem arányába véve,de hát na.
2021. nov. 17. 21:32
 3/10 anonim ***** válasza:
81%
Ez teljesen változó! Munkakutyáknál a kanokat keresik jobban, mert velük lehet eredményesebben dolgozni.
2021. nov. 17. 23:46
 4/10 anonim ***** válasza:
73%
Csak egyetérteni tudok a 3-as válaszolóval, munkakutya vonalon inkább a kanokra van igény.
2021. nov. 18. 11:28
 5/10 anonim ***** válasza:
81%

Én most veszek biewer yorkit tenyésztőtől és ott árban ugyanannyi a kettő, viszont kislányra tavaszig várni kéne, úgyhogy kisfiút hozok el(ennél a fajtánál amúgy teljesen mindegy, mert játékos, barátságos a kan és a szuka is). De nyilván mivel kicsi kutya, inkább a szukákra pályáznak jobban, mert annak nem ciki copfot csinálni :D

Nagyobb kutyáknál (ha nem munkakutya) meg inkább azért a szukát viszik, mert általában bújósabbak, könnyebben kezelhetőek.

2021. nov. 18. 12:44
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes amúgy, hogy az ivartalanítás elterjedésével ez mennyit változik. 20-30 éve meg mindenki kant akart, mert ugye az nem tüzel, és nem marad véletlen vemhes. Most, hogy az ivartalanítás egyre terjed, és ez a macera eltűnik a szukákkal kapcsolatban, egyből előtérbe kerül, hogy a szuka az esetek többségében simulékonyabb, könnyebben kezelhető, így inkább az kell mindenkinek.

Nekünk nagytestű kan kutyáink voltak mindig, most először van közepes méretű, keverék szukám. ÍTeljesen bejött ez a sztereotípia, hogy a szukával könnyebb, pedig bull keverék (mindegy volt amúgy a neme, nem ez alapján választottuk őt, csak ő volt szimpi a menhelyen).

2021. nov. 18. 17:55
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Közbe találtam ezt a cikket. Ugy tűnik tényleg jóval keresettebbek a szukák.

[link]

2021. nov. 18. 18:27
 8/10 anonim ***** válasza:
El is tűnne ez a macera a hobbi szukáknál,ha tényleg ivartalanítva lennének.Sokan még arra is képtelenek :D
2021. nov. 18. 19:18
 9/10 anonim ***** válasza:
66%

A menhelyeken is 2-3x annyi kan van mint szuka.

Az se igaz hogy a kanokkal eredményesebben lehet dolgozni, vagyis attól függ milyen munka. Például segítő/jelző kutyának inkább szukát választanak mert fejben jobban ott vannak, tanulékonyabbak, együttműködőbbek. Persze örző védőre kant keresnek inkább.

De a környezetembe is megfigyeltem már, hogy egy kannal valahogy máshogy bánnak az emberek, mert mindenki szukát szeretne, "kislány" kutya kell nekik.

2021. nov. 18. 19:22
 10/10 anonim ***** válasza:
63%
8: jó, hát én normális állattartókról beszéltem, akik ivartalanítják. De 20-30 éve ez még nem volt azért alap dolog a normálisabbaknál sem.
2021. nov. 18. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!