Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Baj, ha a kiskutyának nem azt...

Baj, ha a kiskutyának nem azt a tápot adom, amit a tenyésztő adott?

Figyelt kérdés
Jobb fajtájú tápot vettem neki, mint amit ott kap most, de nem tudom, hogy lesz-e ettől baja? Vagy fokozatosan kéne átszoktatni új tápra?

2021. nov. 17. 10:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
93%
Amikor elhozod, akkor 1-2 hétig még mindenképpen érdemes ugyanazt etetned vele, amit a tenyésztőnél kapott. A környezetváltozás amúgy is megviselheti, káros lehet, ha plusz stresszt jelent a szervezetének egy új tápra való átállás. Ha 1-1,5 hét után minden rendben, jól van a kutyus és jó állagú a kaki, akkor szabad elkezdeni fokozatosan átszoktatni új tápra, ahogy fentebb írták, egyre nagyobb arányban keverve a régi táppal. Az is megfontolandó, amit a 4. válaszoló írt, mivel nem írtad, hogy nagytestű kutyusról van-e szó.
2021. nov. 17. 11:15
 12/15 anonim ***** válasza:
73%
5# Na nedves tápot azt tutira ne kezdj el adni neki, miután hazavittétek. Az garantáltan hígf@st fog csinálni neki.
2021. nov. 17. 11:20
 13/15 A kérdező kommentje:
De eddig is kapott nedveset is. Na mindegy, majd kitapasztalom, hogy mi a jó neki…mindenestere eleinte keverni fogom a régi tápjával.
2021. nov. 17. 11:25
 14/15 anonim ***** válasza:
41%

Bele fogsz jonni a gazdi szerepne, mint ahogy a kiskutyad is jolnevelt lesz egy ido mulva.

Ne foglalkozz masokkal, menj a sajat fejed utan (neten minden informaciot meg fogsz talalni) - de segiteni fog a kutyaoktato is es leginkabb majd a dokitok (en leginkabb az orvosra szoktam hallgatni).

Ilyen kozossegi oldalakon sokfele ember tanyazik ... a tok hulyektol egeszen az oruletig okosig mindenkivel talalkozhatsz - honnan tudnad eldonteni, hogy kinek higyjel? Aki szimpatikusan fogalmaz, aki nyersen megmondja, vagy esetleg a baromi okosnak kepzelem magam tipusnak? Ne tedd!

Persze jo a kutyusrol dumcsizni, de maradjon csak idotolteses beszelgetes, de nehogy megfogadj egyetlen tanacsot is amit kapsz, max nezz utana a kapott otleteknek szakoldalakon, valoban kutyas berkekben.

Sosem adtam egyfajta tapot a kutyamnak. Masfajta cegek termekeit es az izeket is folyamatosan cserelgettem, mert abbol indultam ki, hogy en is nagyon utalnam ha napokig/hetekig/evekig ugyan azt kellene ennem :) Sosem volt a kutyamnak semmi baja, orult a valtozatos kajanak.

2 eves koraig kapott csak tapokat, konzervet is es szarazat is ... addig meg en is kezdo gazdinak szamitottam, de akkor ugy dontottem nem veszek ilyeneket, inkabb elkeszitem magam a kutya etelet - fozok neki.

Amiota hazikajat eszik, a kutyat kicsereltek. Egeszseges mint a makk, gyonyoruen szep, tele van energiaval es a doki pont a napokban jegyezte meg, hogy ritka jo idegzetu (kozepazsiairol van szo).

Szoval mint az elejen emlitettem, te magad is belefogsz jonni a gazdi szerepbe.

2021. nov. 17. 12:58
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha a régire nem allergiás, akkor fokozatosan válts, hogy ne terhelje az emésztését, allergia esetén ez nem kivitelezhető.
2021. nov. 17. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!