Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen szonyeget es honnan...

Milyen szonyeget es honnan valasszak egy kutya futopadhoz?

Figyelt kérdés

[link]

Ilyenre gondoltam, tehat a szonyegnek lehetoleg csusznia kell egy fenyes, vagy szaten munkalapon.

2021. nov. 14. 13:22
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
86%

Mi megpróbáltunk csinálni és a sima padlószőnyeg is jó(legyen minél vékonyabb), a lényeg, hogy az érintkező felület csúszós legyen. Nekünk nem igazán vált be,-bár csak az itthon található anyagokból dolgoztam-, vettem inkább egy motorosat, azt néha használom kiegészítésként, mert amúgy (ex)versenykutyák. Vannak események, ahol mechanikus meg motoros padokat lehet kipróbálni és lehet őket bérelni is. Szerintem hosszú távon, rendszeres használatra jobban megéri beszerezni egyet.

Szerintem egy teljesen más megterhelést kapnak, mint egy séta során. Koncentrálniuk kell, mert egy helyben vannak, de csak a szalag gyorsasága szerint mozoghatnak, a tempó meg inkább ügetés, mint séta. Van egy kisebb kutyám, lasabb fokozaton trükköket is kérek tőle(forgás mindkét irányba, kéz érintés, ugrás, ugatás), de van, hogy kombinálom a "stabil földi" feladatokkal(pl fut a padon, elmegy egy targetre vagy megkerül valamit és megy vissza a padra). Ezek persze a motoros padra vonatkoznak. A mechanikuson, meg ha jól be van kötve a kutya hatalmasat gyorsulhat, biztonságosan, mert a "talaj" full egyenes. Eső, vizes fű esetén szerintem kb lehetetlen normálisan és biztonságosan lefárasztani egy aktív kutyát, sok ismerősöm kutyájának lett már szalagszakadása vagy csak húzódása a csúszós talajon való labdázás miatt.

2021. nov. 14. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!