Milyen kutyát válasszak?
Amelynek:
- elég egy nagy udvar ( 1500m2), és ezen felül nem igényel sétáltatást (nyugdíjas számára)
- kezdőnek is jó
- mérete: legalább közepes
Golden Retriever vagy Labrador.
Nyugodt természetűek, intelligensek, könnyen taníthatók.
Szódával talán még a német juhász, bár azokat én nem sorolnám a kezdő kategóriába.
Egy óriás testű pásztor kutya szóba jöhetne, de nem nevezném kezdő gazdának valónak.
Mondjuk a nyomott orrú kutyák jók lehetnek. Mopsz, Boston terrier, bulldog (nem sorolom fel mindet), illetve Cavaliere is jó lehet (az orra is nyomott, a szíve érzékeny, nem szabad terhelni)
De ők inkább kistestűek, illetve kinti-benti tartást igényelnek, mivel társkutyák.
Erre a célra szerintem a legtökéletesebb egy angol bulldog, gyakorlatilag nulla mozgásigénye van, sőt, meleg időben kifejezetten tilos sétálni vinni. Egy ekkora kertben háromszor eldobod neki a labdát, és lefáradt. Persze ugyanúgy foglalkozni kell vele, mint bármi mással, nevelni, mert különben a fejedre nő (de ez igaz lehet egy csivavára is). Picit konok, de egyébként nagyon hűséges, odaadó és szeretetre méltó fajta.
ma 00:57
Talán azzal (bár csak találgatok), hogy a kérdező nyugdíjas számára keres olyan kutyát, amelyet nem kell sétáltatni, Te pedig képes voltál kizárólag nagy mozgásigényű munka céllal tenyésztett fajtákat javasolni. Talán ez lehetett a baj.
Hát nem tudom srácok, nekünk nagy testű német juhász-labrador keverékünk volt, a bejáratot és annak a kertes részét védte.
Nem kicsi kertről volt szó, szabadon járkálhatott benne, nem nagyon vittük sétáltatni mégis mindig lefárasztotta magát és sose volt semmi gondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!