Milyen kutyát válasszak, ha gimnazista vagyok és csak délután tudnék vele foglalkozni?
A menhely nagyon jó döntés hisz 2 állatot mentesz meg.
Fajták közül én ezeket ajánlom:
Tacskó, Shih Tzu, Mopsz, Francia bulldog, Törpespicc, Havanese, Bichon Frisé, Olasz agár, Palotapincsi.
Ezek közül szerintem bármelyk megfelel.
Ha esetleg van konkrét elképzelésed vagy vágyad a fajtáját illetően akkor tenyésztőtől vegyél mindenképpen, és akkor biztosan azt kapod amire befizetsz.
Viszont ha ilyen szempontból mindegy akkor nyugodtan menj be a legközelebbi menhelyre, egy kis keverék is nagyon fog örülni hogy végre otthonra találhat.
Én a betegességük miatt túlzottan nyomott orrú vagy hosszú hátú, rövid lábú kutyàkat nem javasolnék. Sajnos a testfelépítésük miatt sok gond lehet az ilyen kutyákkal.
Nem tudom mennyire jelentene gondot a kozmetikázás de mondjuk valami bichon vagy ha nem baj a makacs terrieres jellem, yorkie, westie. Esetleg egy kisebb testű agár, whippet, kis olasz agár, ők meglepően lusta kutyák.
Gondolom, a család azért tudna segíteni, gimnazistaként nem egyedül tartod el magad.
Én a menhelyet ajánlom és felnőtt kutyát, akár fiatalt, akár időset, és érdemes olyan helyről nézelődni, ahol a kutyák ideiglenes befogadóknál tudnak lenni.
Nekem is mentett kutyám van és idinél volt. Felnőttként került hozzám. Már szobatiszta volt, már nem volt lutri a mérete (egy kicsit nőtt, de nem sokat, lehet, hogy kicsit fiatalabb, mint amennyi a saccolás alapján), mivel idinél volt, egy kicsit a szocializációja is megkezdődött. Az előélete miatt volt vele meló, de nagyjából lehetett tudni, milyen a személyisége, aktivitása. Már ivartalanítva került hozzám, így ezzel sem volt gondom, én amúgy is ivartalanítottam volna, nem vagyok tenyésztő, és mivel szuka kutya, könnyebb is, hogy nem kell tüzeléskor figyelni, nem kell lemaradnunk kutyás rendezvényről, ha pont tüzeléssel esne egybe.
Idősebb mentett kutyák már kevésbé aktívak az életkoruk miatt is, és megszépíthetitek az utolsó éveit/hónapjait, fiatalabb felnőtt mentett kutyák között lehetnek aktívabbak, ez fajta- és egyedfüggő, viszont tovább lehet veletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!