Van valami törvény vagy büntetés arra hogy ha valaki póráz nélkül sétáltatja az (agresszív) kutyáját ?
Tegnap sétáltattam a kutyámat (grönlandi) épp már hazafelé sétáltunk egy szűk utcában, szépen sétált mellettem mint mindig. Épp egy műtétből gyógyúl fel ezért még citromsárga nyakörve is volt és szallag is volt kötve a pórázra. Sajnos sokan nem ismerik ezt a jelzést pedig fontos lenne. A lényeg az volt hogy jött egy nő aki szabadon sétáltatta a kutyáját talán akita inu volt a fajtája de nem biztos. A kutyája eléggé gyorsan szinte meggondolatlanul közeledett felénk a kutyám megijedt és rá morgott aztán egymásnak estek de az akita kezdte el harabdálni a kutyámat. Az én kutyám kisebb sérülésekkel megúszta meg az akita is. De történhetett volna nagyobb baj is pl ha az én kutyámnak a varratja felszakadozik stb. Az lenne a kérdésem hogyha nagyobb baj történt volna akkor olyankor mi a teendő? Büntetés járhat érte ha nem kutya futtatón vagy parkban póráz nélkül van a kutya?
Ráadásúl elkezdtem vitázni vele és magyarázni neki hogy a citromsárga szallag azt jelzi hogy a kutyámnak nagyobb térre van szüksége és fél is , műtétből gyógyúl fel épp , de persze én voltam a hibás szerinte mert le blokkoltam és nem tudtam hamarabb szétrángatni a két kutyát és a kutyám nagyon megharapta az akitáját stbstb. A lenyeg az volt hogy a végén én jöttem ki hülyén a vitából.
Hoho! Van bizony! Veszélyezteti a gyalogosokat!
Azonnali betelefonálás a rendőrségre és feljelentés, legjobb ha a szituban videófelvétel készül mobillal.
Ha a rendőrség nem jön ki, akkor két óriási nagy büdös pofon a gazdának, ha a kutya támad, póráz nélkül, annak meg egy vadászkés a torkába!
Én keményen rá szoktam szólni az olyan mocskos tahókra, akik a nagy és emberre veszélyes fajta kutyát póráz nélkül viszik, főleg falkában. Meg nem hiszem hogy egy 50 kilós nőcike majd visszatartja a gyanús szagra támadni készülő rohadt dögjét. Mert az olyan neveletlen kutya az az!
Van kutyám , nagyon zavar az ilyen. Én szólni is szoktam érte, törvény kötelezi a gazdát a póráz használatára.
A kedvencem ,amikor rohan az én kutyám felé , aki öreg,zsémbes, félig vak és süket az övé póráz nélkül, és amikor megkérem,hogy hívja vissza a kutyát, akkor az a válasz,hogy nem bánt. Kit érdekel? Utána megsértődik ha lerúgom a kutyáját az enyémről,mielőtt az enyém támad ..
Kerdes magyarazasabol egyertelmuen atjott, hogy egy olyan ember vagy aki azt hiszi korulotte forog a vilag ... ha te kirakod a sarga szalag baromsagot, akkor azt vegye mindenki figyelembe es a kozeledbe se menjen senki.
Nos, ez nem igy mukodik!!! Mas ember pedig mashogy gondolja es szarik az auradra es a sarga hulyesegeidre!!!
Ez van haver! :) Mehet oda hozzad kobor kutya, vad kutya, vagy akarmi ... old meg haver ott es akkor - mas megoldas nincs :))))
Persze jelentgethetsz barkit es akarkit ... de az akkor es ott nem fog segiteni, max utolag elegtetelt tudsz venni, hogy oruljon a kicsi lelked - te nyomorult!
"Azt is jegyezzük meg: Legyen az a legjobb kutya, oké. De jöhet szembe egy másik kis termetű kutya a gazdival, amelyik viszont hülye és neki ugrik a nagynak."
Nálunk ez fordítva szokott megtörténni, nagyok ugranak neki az én 9kg-os kutyámnak, aztán a másik gazdi csodálkozik, az az enyémnek meg ez nem tetszik, és magát védve rámordul a nagyra. Én az enyémet nevelem. Mentett kutya, vannak ingerek, amik zavarják az előélete miatt, de ezzel is foglalkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!