Jól tudom, hogy foglaló nem jár vissza ha elállok a kutyus vásárlástól?
Nem írtunk szerződést, a foglalót úgy utaltam el. 150e Ft-ot. Igazából szó sem esett erről az eshetőségről, ha esetleg visszalépnénk…
viszont párommal szerettük volna közösen ezt a kutyust, és sajnos idő közben szétmentünk. Továbbra is szeretném a kiskutyát, de jelen pillanatban megfordult a fejemben ez is, hogy esetleg lemondjak róla. Nem szerettem volna hirtelen nekik szegezni ezt a kérdést és ezáltal rossz benyomást kelteni, utána meg úgy elmenni a kutyusért, hogy furcsán néznének rám, hogy simán lemondtam volna róla. Mert ez nem igaz. Vívódok miatta épp eleget. Szeretnék tisztán látni, hogy is megy ez. Bukni se szeretnék ennyi pénzt. Valahol azt olvastam ha a vevő áll el a vásárlástól akkor nem jár vissza a foglaló, csak abban az esetben ha a másik fél részéről valamilyen okból kifolyólag nem tud megvalósulni az eladás. Pl nem tartja be a szerződésben leírtakat, kutyus elpusztul még mielőtt az új gazdihoz kerülne, stb. Ha valaki tud segíteni azt megköszönöm!
Nem mindegy, hogy foglaló vagy előleg, de ha le sem papíroztátok, akkor még a jog sem tud ebben segíteni, szó elszáll, írás megmarad, ezért is lenne fontos írásba foglalni az ilyeneket.
Ha jófej, visszaadja, de én nem reménykednék.
Egyébként ha korrekt a tenyésztő, és nem szabadulni akar a kölyköktől, akkor meg lehet vele egyezni, hogy egy megbeszélt határidőig tartsa neked a kiskutyát, amíg eldől, hogy belefér-e most az életedbe így is, hogy szétmentetek azóta, hogy lefoglaltátok a kölyköt, vagy inkább lemondasz róla.
Ha szeretnéd a kiskutyát szerintem hozd el, sok örömteli pillanatot fog hozni neked. Mellesleg gondolom már agyban ugy is felkészültél egy kiskutyára ha foglalót küldtél.
De valóban sajnos a foglaló nem jár vissza.
Ha mégsem szeretnéd a kutyust akkor hívd fel a tenyésztőt és meséld el neki,hogy mi volt a tervetek. Most úgy érzed még sem lennél képes a kiskutyára koncentrálni. Vagy jó fej lesz és vissza adja a pénzt vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!