Mennyire szokás foglalót kérni egy kölyökért?
Foglalót általában a tenyésztő kér, mikor lefoglalják tőle a kiskutyát az alomból. És hogy, más érdeklődőnek azt mondja, már nem eladó. Ehhez kell a foglaló.
Mert ő is kockázatot vállal abban az esetben ha mégsem viszik el kölyköt, és ez idő alatt akár volt több lehetséges komoly vevője is.
Ezért a foglaló nem jár vissza (az az mindenkinek csak az emberségén múlik mikor adja vissza).
Szerintem hasznos, mert vásárlóként tudom azt, hogy a foglalómért sikerült egy jó alomból megfelelő kiskutyát szereznem. Az összeg általában a kölyök ár fele.
Én legalábbis így tapasztaltam.
Nem vagyok tenyésztő, éppen ezért nem tudom :)Ha tudnám, nem kérdezném :)
Az eddig válaszolóknak köszönöm!
Mikor én vettem a kiskutyámat, miután lefixáltam 3 hetes korában, a vételár 1/3-át átutaltam a tenyésztőnek. Ő megkérdezte, hogy kérek-e róla írásos bizonylatot, de mivel akkor már régebb óta leveleztünk, mondtam, hogy nekem elég az ő szava is.
Természetesen mikor elhoztam a kiskutyát, csak a vételár fennmaradó részét kellett kifizetni.
Úgy szokott lenni, hogy ha a vevő áll el a vásárlástól, akkor NEM jár vissza a vételár, csak ha az eladó (tenyésztő) "hibájából" nem jön valami össze. Pl. ha valaki még a kölykök születése előtt lefoglalóz egy szukát, de csupa kan születik, akkor visszakérheti a foglalót.
Kliszta, én egyszerűen csak tájékozódom, eddig én még nem találkoztam foglalóval, de egyre több helyen olvasom/hallom.
Írtam valahol, hogy kölykök fognak születni?
(Nehéz lenne 2 ivartalan kankutyától.)
Köszönöm azoknak, akik a kérdésemre válaszoltak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!