Hogyan ragasszam a kutyám fülét?
Mennyi idős korig lehet elkezdeni?
Egy sheltie kölyök kutyám van és szeretném ha fél kajla lenne a füle. Hogyan kell?
Rossz helyen kérdezel.
Az itt olvasó, válaszolók 99,99 %-a a valós tenyésztést nem ismeri.
Csak azt szajkózza, amit hall, olvas." A tenyésztő maga a tökély, aki a fajta nemesítését tartja szem előtt."
Mindent, ami a kutyáddal kapcsolatos, csak a tenyésztőjével beszélj meg. Ha egy hét múlva tudod elérni, akkor sem lesz semmi baja a kiskutyának. Fogváltáskor amúgy is sok kutya leereszti a fülét.
Sokszor a fajtának facebookos oldala sem teljesen megbízható, mert nem mindegy, ki csinálta az oldalt, mert fajtán belül is vannak komoly személyi ellentétek a tenyésztők között.
Amit ismerek, a németjuhásznál van egy szivacs sablon,, amit bőrbarát ragasztóval beragasztanak az előzőleg szőrmentesített fülbe. De, ugye, ott az egész fülnek állnia kell, nálad pedig a felső harmadnak visszahajlónak kell lennie.
#55 persze hogy nem zárják ki, mert ahhoz nincs elég tartásod hogy megmond hogy amúgy a fülét ragasztani kell mert nem olyan mint kéne.
Mi lesz a következő, egy színhibás egyes szőrét majd elkezded festeni? xd
Amúgy meg nem, tényleg nem kevesebb mint kutya. De tenyészkutyának nem való.
56#
Persze keresek majd egy bőrbarát hajfestéket és festegem. Minden nap nézem és javítom. (Szerinted képes lennék ilyenre? Nem is ismersz. Attól hogy feltettem ezt a kérdést nem csinálok olyanokat mint gondolnád)
Emberek! Mit gondoltok? Attól hogy valaki segít a kutya fülének hogy úgy álljon ahogy kell (akkor is ha felesleges) attól miért kell elhordani mindennek? Legrosszabb esetben azt mondják hogy nem tenyészthető. Vagy nem lesznek jók a szűrései és nem tenyésztem. Kész. Az az én dolgom hogy mit csinálok, segítséget kértem erre kioktatnak olyanok akik nem értenek hozzá. A válaszok 98%-a nem a kérdésre válaszol (tisztelet a kivételnek) azokkal a válaszokkal mit tegyek? Attól hogy elküldtök melegebb éghajlatra attól még ragasztani fogom. Abban segítsetek amit kérdeztem (hogyan csináljam szakszerűen és meddig lehet elkezdeni).
Hobbi kutyán csináld. Ilyen egyszerű. Tenyésztésre szánt kutyán ne. De ha eddig nem fogtad fel ezután se fogod.
És igen kinézem belőled, ugyanis a fülét is manipulálni akarod.
Ha 6 hónaposan fekszik a fül, ott már szerintem késő bármi beavatkozás.
Snaciknál csináltuk régen, hogy egy kisebb géztekercs a fülbe, fül felhúzva egyenesre, ráhajlítva a tekercsre és így körbe tekerve ragszalaggal. 2 naponta csere volt.
59#
Köszi, de nekem pont fordítva kell. Áll a füle és fél kajlát szeretnék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!