Szerintetek Rony, az Édes Négyes-ből, tényleg igazi tenyésztő?
Akkor én már csak azt nem értem, hogy aki ilyen szuperül tartja a kutyáit, stb, stb, az miért spórol 6000 forinton? Aki megveszi 50-ért, az megvenné 56-ért is. Mivel a törzskönyvezés 5500 forint, plusz rászámoltam kiskutyánként még 500-at ami egy alomra szétosztva nagyjából fedi az alombejelentőt, fedeztetési jegyet, postaköltséget. Chip ugyebár mostmár egyébként is kötelező minden eladott kiskutyába, és a törzskönyvezés 5500 forintjában már a chip is benne van, tehát azt már nem kell mégegyszer kifizetni.
Egyedül azt tudom elképzelni, hogy aki amúgy jól tartja a kutyáit, de ellene van a hivatalos papíroknak, az azért van ellene, mert különben papíron is nyoma lenne, hogy minden tüzelésnél befedezteti a szukáit, állandóan ugyanazt a fedezőkant használja meg ilyenek. Mivel nem a minőségre törekszik, hanem a mennyiségre, így nem érdeke, hogy beazonosíthatók legyenek a tőle kikerülő kiskutyák. Sőt, kifejezetten az az érdeke, hogy ne legyenek beazonosíthatók! Azért mondjuk rá az ilyen emberekre, hogy szaporítók, mert a kutyák számát szaporítják, anélkül, hogy a minűségüket javítanák. És az még a jobbik eset, ha nem javítják a minőséget, de sajnos az az általános, hogy kifejezetten rontják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!