Parvós a kiskutyám, mire számítsunk?
Tegnap este 9kor fogadott minket a doki az ünnep ellenére, már pentek éjjel vagy szombat reggelre hányt először.
A doki tegnap adott neki 4 szurit, még nekem és a férjemnek is fájt a látványa, hogy ekkora kiskutya ilyen nagy tukkel kapott injekciót :(, majd 2 tablettát.
Ma már legalább nem hányt, reggel csak egy picike kis véres kaka volt, tejjel itatjuk. Nem sokat iszik, de neha magától is iszik vizet. Este 9kor visszük ismét vissza a dokihoz.
Nem lázas. A vizelete nem véres.
Van még remény?
Mik a tapasztalatok?
Köszönöm
A férjem laktóz érzékeny, úgyhogy szerencsénk van. Én meg így is tartok tőle, de a doki javasolta. Adott egy doboz tápszert azt mondta, hogy ebben van vitamin és tapanyag. Megmondom őszintén nem a legjobb állatorvos a városban, de sajna az ünnep miatt senki nem vette fel a telefont csak ő.
Most itt van mellettem a kanapén, betakargattam és már kb 2-2,5 oraja kisebb megebredesekkel de alszik. Azért örülök ennek, mert előtte megetettuk, így legalább nem hanyja ki.
Olvastam olyat is, hogy elvitték a dokihoz, másnapra viszont már nem tudták visszavinni :(
Reménykedem, hogy hátha nekünk sikerülni fog!
Bocsánat lemaradt, hogy 8-9 hetes kiskutyus. Múlt héten voltunk az allatorvosunkhoz és kapott 1 oltást. Félek, hogy nem e passzív oltás volt mint nálunk embereknél az influenza, hogy le volt gyengülve a szervezete és fellangolt a vírus.
Nagyon bízom benne, hogy jobban lesz ❤️

8 hetesen a 2. oltását kellene kapnia! Honnan van? miért nem 6 hetesen kapta az első oltást, ahogy normálisan kellett volna?
Az első oltás gyakorlatilag az anyai immunitást öli le. A 3. oltás után lesz csak védett a kutya.
Egy oltás nélküli kölyöknél baromira kellene vigyázni, mert az ember a cipőjén is beviheti a vírust!
Az állatorvos mondta, hogy tejjel itassátok? Tehéntejjel, ami hasmenést okoz?

Kapott infúziót, antibiotikumot és megint ellenszert a parvora.
Azt mondta, hogy míg szombaton 50% esélyt látott arra, hogy megmarad, most +10-20%-0t mond. Ma reggelre megint hányt egy pár szem husdarabot és nem tudjuk, hogy ez az lehet, amit tegnap este 6korul beleeroszakoltunk, vagy evett este magától.
Azt mondta a doki, hogy 5-6 nap a lefolyása a betegségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!