Hogyan taníthatom meg a kutyámnak, hogy ne húzzon pórázon?
A kiskutyám egy négyéves drótszőrű tacskó. Mentett kutya, kétévesen került hozzánk. Sajnos nagyon húz pórázon, előző családja semmit nem foglalkozott vele.
kb két éve próbalkozok a napi sétakor, eddig hámmal sétáltunk, nemsokkal ezelőtt kapott nyakörvet.
Hogyan tudnám neki megtanítani, hogy ne húzzon?
Elmesz egy kutyaiskolaba es elsajatitod a technikakat, megtanulsz a kutyadrol egy csomo mindent es jo gazdiva fogsz valni. Irni-olvasni is tanartol tanultal meg ha jol sejtem ... most is fogrulj szakemberhez mert ha rosszul csinalsz valamit azon tul, hogy egy neveletlen kutyad lesz, az elrontott kutyat kesobb nehezebb megnevelni.
De ez csak egy jo tanacs szeretne lenni ...
Retriever póráz helyes használata. Majd sétáltok amint megelőz, azzal a lendülettel hátra arc,majd vissza az eredeti célhoz, ezt csináli kell egy darabig,majd ha már kezd jó lenni,érteni,akkor ahogy megfordulsz és a kutya a labad mellett jön akkor lábhoz parancsot kiadod majd juti. Ezt kell sokat gyakorolni,több oktatóval beszéltem már meg több suliba is jártunk. De eddig ez a módszer a legjobb. Muszáj votl megoldás 20,5 kg a kutyám húzott és már sokszor izomlázam volt.
Most két hete csináljuk ezt már nagyon szépen működik már csak néha van,hogy elkanászodik,de helyre rakom. Igazából ha majd szépen berögzül és minden napi rutin lesz a lábmelletti séta akor lesz a legjobb. Nálunk még van mit gyakorolni,mert kan kutya jelölne mindent. Nem tetszik neki,hogy nem pisilhet le minden fát. Sajnos így ez be van korlátozva. Kb 10 méterenként szoktam megállni hagyni pisilni,szaglászni laza pórázon aztán vissza láb mellé. Parkban szabadon lehet. De míg pórázon van,be kell korlátozni. Végre így kezelhető és nem abból áll a séta,hogy rángat össze vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!