Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan védekezzünk a kóbor...

Hogyan védekezzünk a kóbor kutyák ellen?

Figyelt kérdés

Ahol mi lakunk egy nagyon csendes nyugodt környék. Viszont rengeteg a kóbor kutya. Nekünk is van kutyánk, yorkie, de nem merünk vele menni sétálni. Arról meg szó se lehet, hogy a kamasz gyerekem vigye egyedül. Sajnos sok az olyan kutyataró is, akiknek sz@rt se ér a kerítése. Ma is voltunk sétálni és az egyik nagy kutya megtámadz minket. Szalad utánunk. Két gyerek sírt, ordított, én is nagyon féltem :( de végül csak jött utánunk egy darabig, de végig ugatva meg vicsorítva. Ez nem állapot. A nagy lányomnak egyedül kellene haza járni suliból... Hát nem engedem. Csak emiatt. Van mikor úgy megyünk sétálni, hogy viszek magammal egy hajlakkot, vagy bármilyen fújó dolgot, hogy szembe fújjam, ha közelít. Bár nem tudom, mennyire használna.

Mivel tudok védekezni? Vagy a gyerek. Kuytasétáltatás nagyon ritka emiatt, mert félünk.

A helyi ebrendészet folyamatosan kapcsolatban van a lakókkal, de ő se tud sok mindent tenni, mint begyűjteni őket, de egyet elvisz, kettő lesz helyette.

Ki mit tud ajánlani?

2021. okt. 17. 18:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

10.-re.

Igaz...ilyen alapon a biztonsági gyerekülést se használd a kölykeidnél, mert ha belétek megy egy kamion, akkor úgysem védi meg őket!

2021. okt. 17. 19:36
 12/19 anonim ***** válasza:
23%

1es...az ilyenek mint te tipikus az a fajta ember, aki "harci kutyát" azért, tart mert ettől szerinted nagyobb a farkad.

Mellé lőttél de nagyon. 21 éves lány vagyok, aki sajnos a cigányokkal osztozik egy utcával. Innen ered a ,,nem zsebpatkányokat tartok mert azok nem védenek meg" véleményem. Mert nem is. A kutyánk bent vannak a házban már csak azért is nehogy lemérgezzék őket. Nem testőrök és nem fegyverek. De ha baj van számíthatok rájuk.

2021. okt. 17. 20:04
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Annó én felmértem az utcákat, hogy hol biztonságos sétálni és csak azon az egy-két útvonalon mentünk. Mára szerencsére eljutott odáig a kutyatartási kultúra, hogy szinte nincs is kóborló kutya.

Szerintem nem éri meg kockáztatni, a yorki elég pici kutya, már egy 20 kg-os is egy mozdulattal megölheti. Kocsival keressetek egy helyet, ahol tudtok sétálni, pl két falu között a szántók mellett, az erdőben stb.

Védekezésnek meg a vascső/husáng jött be. A kutyák többsége úgy lett szelektálva, hogy emberre ne támadjanak ok nélkül vagy akár okkal sem. Amelyik mégis megtenné, túlnyomó többségben egy erős fizikai behatás után inkább elszalad. Más kutyára már sokkal jobban és kitartóbban mennek sajnos. A spary nekem nem vált be, lassan hat és mindig a kezedben kell tartani.

2021. okt. 17. 20:40
 14/19 anonim ***** válasza:
22%

14

most tényleg elképzelem: fut feléd a dög, te letérdelsz, célzol, számolsz, és amikor a 20 km / h-val futó vadállat pontosan öt 15 méterre van, akkor megnyomod a permetet, a kutya beleszalad, téged elkezd marcangolni és mindketten idegbetegek lesztek?

2021. okt. 17. 21:00
 15/19 anonim ***** válasza:
27%

Hagy beken a kobor allatot es o is beken fog hagyni. Ne menekulj, ne visits ... viselkedj ugy mint egy normalis ember :) Persze lehet a kobor kutyakat csesztetni, de mit csinalsz ha jon egy vaddiszno, egy aranysakal, egy roka, vagy egy borz??? Ezekkel az allatokkal barmikor talalkozhatsz - foleg este.

Szoval hagyd beken az allatokat es ok is beken fognak hagyni!

2021. okt. 17. 21:28
 16/19 anonim ***** válasza:
6 os nak nlvan igaza!Mi is paprikaspray vel sétálunk.Jelenteném mindenhova és addig lázadnék,amíg nincs változás.Amugy nálunk ha kimegy egy kutya,300 ezer a gazdának!
2021. okt. 18. 06:00
 17/19 anonim ***** válasza:
57%
Nem értem az ilyen vegyél nagy kutyát majd az megved embereket. Nekem két nagytestű kutyám van, de megfagy bennem a vér mikor azt látom hogy tamadva közelít egy kutya, függetlenül attól hogy mekkora. Nem azért mert magamat féltem. Hanem a kutyámat. Nektek csak egy fogyó eszköz a saját kutyatok? A nagytestűt is ugyanúgy megharaphatjak, talán nem ölik meg de súlyos sérüléseket szerezhet.
2021. okt. 18. 06:24
 18/19 anonim ***** válasza:

Nálunk pl a gyepmester leszarja. Engem is támadott már meg kutya, elkapta a lábamat, megrugdostam. Akik a közelben voltak még engem szidtak hogy mekkora rohadt g3ci vagyok hogy bántottam szegényt. Rám hívtak volna rendőrt.

Szerencsém hogy viszonylag kicsi volt a kutya és megíjedt a rugdosástól, ordítástól.

Paprikaspray, acélbetétes bakancs, kés.

Én mindig tartok a zsebemben spayt és kést. Ha közelít egy dög, már kapom is elő. Először dobbantok egyet és ráordítok hátha elmegy. Ha továbbra is közelít akkor lefújom.

2021. okt. 18. 07:55
 19/19 Sajtoslángos_21 válasza:
Ha kis testű kutya támadna meg úgy felrúgnám, hogy az első kertben landolna, a nagytestűekre meg ott a tonfa meg a kés és mehet is a buli. Támadt már engem is kutya úgy oldalba b@sztam behúzott farokkal el is kullogott. Ha meg jönnek pampogni, hogy hogy volt merszem megütni a kutyát, mindig elmondom, hogy már bocs de nem fog a korcs letámadni csak, mert a feleőtlen gazdái nem figyelnek rá, arról nem én tehetek, én csake megvédem testi épségemet.
2021. okt. 25. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!