Leakarom valtani a barfot! Mit adjak helyette a kutyanak?
Mik azok az okok amik miatt abbahagynád a barfot? Ha szívesen eszi a kutyus meg jól néz ki és egészséges ettől az étrendtől akkor felesleges szórakozni az emésztésével.
Ha mindenképpen cseréled az étrendjét akkor 2 lehetőséget tudok ajánlani, főzz neki vagy prémium táp (Orijen, Acana, Platinum, Purizon, Carnilove, Real Nature, N&D stb.)
Röviden leírom az én tapasztalatomat az etetésekkel kapcsolatban.
Amikor befogadtam a kutyámat akkor ez volt a sorrend:
1. Rossz minőségű táp és konzerv (mert nem akartam magas fehérjetartalmú kajával terhelni a gyomrát)
2. Közepes minőségű táp keverve a régi rossz táppal és jó minőségű konzerv (itt már volt hasmenés meg érezhető volt hogy nem emészti jól a kaját, sokat kakált/fosott)
3. Prémium táp (itt volt a legsúlyosabb a dolog, zöld színű hasmenés, savhányás.)
4. BARF, azóta minden oké, végre beállt a súlya, szép lett a szőre, jó qz emésztése.
Feltöltök két képet a kutyámról, a képek dátuma: 1.kép 2021.04.16. a 2. kép 2021.08.15.
A 2. Képen azt a kakihalmot mind ő termelte? 😂😂😂
Amúgy a dirket a kutyának főtt kaja a legjobb szerintem.
Azthiszem barfos kutyát havonta kell féreghajtani 3 havonta helyett,úgyhogy én nem érzem veszélynek a férget náluk.
Az egyetlen ami miatt aggódnék az a csont,a falánkság.Az én kutyám fal,én ezért nem barfoznék soha.Nincs mindig időm mellette toporogni ameddig eszik,otthagyni a csontot evő kutyát meg közel akkora felelőtlenség mint egy étkező kisgyereket.Bármikor beüthet a baj,és akkor ott pillanatok kérdése minden,mire meghallod a fulladozást (már,ha meghallod) sokszor késő.
Bár lehet nekem ez a félelmem pont az unokahúgom miatt van,egyszer adtam neki egy kekszet és gondoltam ameddig elrágcsálja (volt már foga,ehetett is olyat) öntök neki friss vizet az ivópoharába.
Épp hogy elkezdtem szét szedni a poharat furcsa hangot hallottam és vissza nézve láttam,hogy nem rág,elejtette a sütit és olyan ijedten néz.Meg akadt neki,alighanem lecsúszott.Ijedtemben ahogy hasra fordítottam ki is paskoltam belőle,de azóta én nagyon félek az ilyenektől..
Főzni tudsz még neki,vagy tápra váltani.Nem a mumus ám az sem,nem mind olyan alja vacak hogy ne lehessen vele egészségesen tartani kutyát.:)
Fozz neki levest. A hentesnel vegyel leveshust meg boltban zoldseget.
A csontot kenytelenek vagyunk mi is nyersen adni fagyasztas utan. 3 perc alatt eszik meg a kutyank egy 40 dkg-os marhacsont darabot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!