Ez mennyire normális egy kölyök kutyánál?
4 hónapos és tudom, hogy a rágás az még normális, de nem lehet simogatni, dögönyözni, mert folyamat harapdál, rág játékból és mivel hegyes kis fogai vannak azért tud fájni elég rendesen.
Rászólunk és nem hagyjuk neki, de így is csinálja.
Kutya oviba fog járni csak még nincs meg minden oltása.
Nyugtassatok meg, hogy ez valamilyen szinten még normális ebben a korban.
Egy kajla kis kölyök baromi okos, pillanatok alatt tanul. Megtanulja mit rághat és mit nem. Mikor van pörgés és mikor van pihenés. Az, hogy te sem tudtad megnevelni a kutyádat, nem jelenti, hogy nem lehet nevelni.
És ne forgasd ki a szavaimat, nyilván egy kiskutya rág és játszik. Nem azt mondtam, hogy erről kell leállítani. Csak a határokat kellene megtanítani. Ez pedig nem nagy dolog.
Ha te nem tudsz ebben segíteni, mert te magad sem tudsz nevelni, ne ebben a kategóriában válaszolgass.
Megint csak, mert az értelmezés sajnos nem megy itt a többségnek: nem azt mondtam, hogy ez nem normális. És nem is azt, hogy erről teljesen le kell állítani. (Pedig ezt ki is emeltem, de hát az a fránya szövegértés ugye...) Hanem azt mondtam, hogy meretek közé kell tenni! Mikor, mit, hogyan. És nem 2 perc, de nem is 2 hónap ez! Egy 4 hónapos kutya normál esetben rengeteget rág, te tudja, hogy mit szabad és mit nem, és tudja, hogy mikor játszhat az emberrel és mennyire erősen foghat rá a kezére, ruhájára.
4 ösztön van, a megragadás, elfogyasztás nyilván a zsákmányszerző ösztön része. De az, hogy viszket a foga és ezért mindent meg akar rágni, csak egy feltétlen reflex. (Ennek a jelentésének utánanezni már házi feladat. Bár alap etológia lenne és minden kutyatartónak ismernie kellene ezeket.)
"Rágási ösztön", "rágási és harapási ösztön". Mond már meg, te ilyen ösztönökről honnan hallottál? Szerencsétlen Konrad Lorenz forog a sírjában...
Drága, ha nem értesz a kutyához, ne szólj hozzá! Ha nem tudod milyen ösztönök vannak, inkább ne írj róla! Rágási és harapási ösztön... Bizonyos értelmi szint alatti embereknek nem lenne szabad ide írniuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!