Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen puppy tápokat javasolto...

Milyen puppy tápokat javasoltok manapság, ami ár-érték arányban jó?

Figyelt kérdés
Ma vettem a 8 hetes rottimat, a tenyésztő eddig Royallal etette, azt tudom, hogy kuka, illetve szó se lehet Pedigree tápról. 10 éve volt utoljára kölyökkutyám, akkor Orijen kapott - ez már aranyárban van -, illetve Brit Premiumot, ami egy tápszert áruló szerint nem túl jó, ő a Brit Care-t javasolta. De abban is van gabona :(

#rottweiler #puppytáp
2021. okt. 4. 15:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Én a Brit Care táppal nem voltam megelégedve.A Brit Fresh és Brit Premium nálunk jobban bevált.De ennek ellenére sem ezzel etetek.

Real nature wilderness,Purizon,Simpsons premium,Applaws..

Ezek közül a Real Nature jött be a legjobban ár-érték arányban (70%+ hús,gabonamentes) a fressnapf forgalmazza.

2021. okt. 4. 18:42
 12/24 A kérdező kommentje:
#11 Köszi a tippeket!
2021. okt. 4. 18:59
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Van egyébként még sok jó táp amiből lehet válogatni,de hogy őszinte legyek nekem már sok nagyon drága.Például a Carnilove.Oké,hogy abban is van 55%+ hús,de 22.000 forint 12kg tápért az olyan nagytermetű kutyát tartóknak mint mi nagyon kedvezőtlen.

Roti megeszik kb 12-15kg tápot egy hónapban.Ha csak egy 50kg-os kant nézel az napi 400g-at eszik a jobb tápokból,500g körül a gyengébbekből.De Roti kan simán feltornázza magát 60kg-ra is,és akkor ő még nem túlsúlyos..

2021. okt. 4. 19:10
 14/24 A kérdező kommentje:
#13 Igazad van. Én szívem szerint Orijent adnék, de 11 kg 26 ezer, nem engedhettem meg magamnak. Az előző rottim BARF-ozott két éves korától, remélhetőleg most is így lesz. Csak kölyönként adok jobb tápot, ugye most az nagyon fontos a fejlődéséhez, s azért BARF-fal nem tudnék annyi mindent bevinni a szervezéteb mint ami a jobb fajta tápokban van. Most elkezdjük a Brit Fresh-hel, aztán meglátjuk hogyan válik be, a Real nature wilderness-ről már én is sok jót hallottam.
2021. okt. 4. 19:17
 15/24 anonim válasza:
100%
Real Nature Wilderness! Mióta ezt eszik a kutyák, se allergia, se betegség, se tápanyag hiány nincs! Spanyol agarat, magyar vizslát és egy 14 éves dobermannt etetünk vele.
2021. okt. 4. 23:21
 16/24 A kérdező kommentje:

#11 Valóban napi fél kilót kellene adni az adagolás szerint egy nagytestű junior kutyának a Real nature wilderness-ből? Az rengeteg... Most 3 hónapos a rottim.

[link]

2021. nov. 12. 20:31
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát,az attól függ mekkora lesz,a Real Nature egy elég drága táp,olcsóbbat is találsz ami jó összetétellel bír jobb áron.Nyílván ez szuperprémium,tehát nem lesz ilyen erős egy középkategóriás,de nem megy rá a havi fizetésed az etetésére (bár jobb lett volna a kutya megvétele ELŐTT megnézni,hogy mennyi az annyi,mert lehet hogy nem fogsz tudni rotit tartani normálisan).

Egy hím Rottweiler meglehet 50kg is simán.Szuka 40kg is lehet.

Na most..egy ilyen kutyának a napi étel adagja egy jó minőségű tápból is 450g körül van.Átlagos mozgás mellett! Magas mozgás igény mellett simán ott az 500g a kannak,400g kell kb a szukának,ha aktív ő is emelt adagot igényel legalább 450g körül.

De nehogy azt hidd,hogy mással olcsóbban kijössz.Rosszabb minőségű tápokból többet kell venned,mert abból többet kell adni a szükségletei fedezéséhez.

Nyers etetést és főzést fognak javasolni,de abban is benne kell lennie a neki szükséges tápanyagoknak (hús,csont -> állatifehérje,zsíradékok,zsírsavak,rostok,stb + kiegészítők) amivel még drágább a kosztjuk.

És mindenféle hiány betegséget meg felesleges okozni azzal,hogy "dehát a farhát óccsó az is elég..".Nem elég.Kevés hús,túl sok csont,semmi tápanyag.Gyenge,immunrendszer beteg,hiánybeteg kutyát kapsz tőle,akkor már inkább a táp.

2021. nov. 13. 08:58
 18/24 A kérdező kommentje:
Köszi :) Előző kutyámmal BARF-oztam, ő is rotti szuka volt, de felnőttkorban, a kölyöknél inkább még táp, mert annyira nem tudom összerakni neki még a BARF-ot, h tényleg minden benne legyen. Most Brit Fresh-t kap, de abból négy hónapos kortól is 360 grammot ír, nem fél kilót mint a wilderness táp. A Brit Fresh is szénhidrátmentes, de től lágynak találom a székletét, ezért próbálnék mást.
2021. nov. 13. 10:57
 19/24 A kérdező kommentje:
Amúgy köszi, már írtam az előző kutyám is rotti volt, másfél hónapja ment el... Szóval csak nem fog éhenhalni ez a kölyök sem.... Viszont ha annyira jó a wilderness táp, miért kell belőle több mint a Brit Fresh-ből???
2021. nov. 13. 10:59
 20/24 anonim ***** válasza:

Hát,figyelj táp és táp közt is van különbség a Brit Fresh is tartalmaz 60% húsrész arányt van,hogy többet is.Ez is egy szuper prémium táp mint az RNW.

Ha lesz egy kis időm megnézem az összetételt is,alighanem több a fehérje X grammonként azért javasolt a kevesebb,mint a másikból.

A fehérje a lényeg kölyök tápokban,mivel ha túl nagy mennyiségben kapja a teste túl gyorsan kezd el növekedni,és sajnos az betegségekhez vezet.

Például csont-és ízületi problémákhoz hiszen nagyobb lesz a testsúlya és csontjai súlya mint amennyit az ízületek még elbírnak.Kölyökkel meg ugye edzeni nem lehet,így erősebb sem lehet az ízület,mert akkor meg az edzés okoz problémákat..

Ördögi kör.😖

Az RNW egyébként azért is drágább,mert felkapottabb márka.Fressnapf,ott minden okvetlenül magas áron kapható akkor is,ha hulladék akkor is,ha valami csúcskategóriás cucc..😒

2021. nov. 13. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!