Canon vagy Nikon gépet javasoltok, egy kezdő fotósnak? Gondolok itt az ár/érték arányra, kezelhetőségre, megbízhatóságra stb.. Szempontokra.
Először azt döntsd el, hogy mire szeretnéd használni (makró, tájkép, madárvilág stb.). Én annak idején telefonnal kezdtem, majd amikor egészen belejöttem, kaptam egy bridge gépet (nikon). Szerintem érdemes fokozatosan haladni: előbb egy kompakt, vagy bridge gépet, és ha már komolyabban érdekel a téma, érdemes beruházni egy drágább masinára. Olvass egy kicsit utána, hogy egyes célokra milyen típusok ajánlottak, és aztán nézegesd a fényképezők technikai adatait (ha nem értesz hozzá, kérd egy ebben jártas ismerős segítségét, de a google is a barátod), esetleg próbaképeket. A márka teljesen mindegy, a kép minősége a fontos. Remélem tudtam segíteni. :)
Az előttem szólónak: egy olcsóbb géppel is lehet szép képeket készíteni, és egy profi tükrössel ugyanúgy technikailag rossz fotókat.
köszönöm a válaszokat,rosszul írtam,nem vagyok teljesen kezdő,volt régen tükrös gépem (Zenit),filmes minolta, Lumix tz2.
de egy igazán jó gépet szeretnék,amin lehet mindent kézzel állitani,nem az automatika állitgat.
Főleg a makró- és a csillagfotózás érdekel.
Bármelyik gyártó belépőszintű gépe megfelel az elvárásaidnak. Nem csak Nikon és Canon létezik, bár tény, hogy ezekhez több kiegészítőt találhatsz az átlag boltokban, vagy apróhirdetőkön.
A te felhasználási körödhöz elsősorban a megfelelő objektív választás lehet kritikus. Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy asztróhoz és makrózáshoz teljesen más, és nem feltétlenül olcsó üveg szükségeltetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!