Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Zavaróan ugató kutya miatti...

Zavaróan ugató kutya miatti feljelentés?

Figyelt kérdés

Elég minősíthetetlen stílusban szolt a két házzal arrébb lakó család, hogy éjszaka ugat a kutya és nem tud aludni, és félek, hogy feljelent, mert sajnos olyan típus. Kertes házban élünk a település szélén, a kert végében már az erdő van, természetes, hogy mindennapi séta mellett ugat az esetleges vadmozgásra.

Tudom, hogy egy feljelentésnél/jegyzőnek jelentésnél kijönne valamilyen hivatásos szerv és ellenőrizné a kutya helyzetét, a környéket, stb... Az utcában szinte minden háznál van kutya, akik ugyanúgy ugatnak és őrjöngenek ha mozgás van arra, sőt...

A kérdésem az lenne, hogy ha ne adj' Isten feljelentene, akkor ezeket a tényeket ismervén kezdhetnének velünk valamit, vagy az esetleges bírósági eljáráson nem érnének el semmit?

2021. okt. 1. 22:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%
A legbosszantobb hogy másokra mutogat hogy de hát a többi is ugat. Kit érdekel? A tiéd is, neked szóltak, hallgattasd el
2021. okt. 2. 07:32
 12/19 anonim ***** válasza:
94%

Itt az utcában is volt egy ilyen tapló, este 10től hajnalig ugatott 5 házzal arrébb, egy bő 30 méterre egy kaukázusi hatalmas hanggal, és aludni nem tudtam tőle

szóltam nekik, folyamatosan tagadtak, hogy hát ott bizony nem ugat a kutya... ott biztos nem, máshol másik ugat.

éjszaka kimentem tényleg meggyőződni, követve a hangot hogy tényleg ott ugat

rendesen zavarta az utcalakókat

azóta megoldódott a dolog és az utca nyugodtan alszik, happy end lett a vége :)

akkor is, ha a gazda egy ideig tagadásban élt, felelősséget hárította, hazudozott, nem értem, hogy ez mire jó?

2021. okt. 2. 09:59
 13/19 anonim ***** válasza:
89%

"természetes, hogy mindennapi séta mellett ugat az esetleges vadmozgásra"

dehogy természetes.. én is falu szélén lakom, nincs itt semmiféle vadmozgás és biztos vagyok benne, hogy ott sincs semmiféle vadmozgás és főként nem egész éjszaka folyamatosan

fejezd be a tagadást és a baromságokat

hol élsz? hacsak nem erdélyben élsz, ahol 300 medve van egy két falu mellett, akkor kétlem hogy lenne bármi vadmozgás

főleg hogy a szarvas, disznó azonnal elszalad egy kis ugatásra, nem fogja egész éjszaka a kapu mellett provokálni a kutyádat, hogy ugasson, a kutyádat neveld meg vagy old meg, nem is kötelező kutyát tartani

2021. okt. 2. 10:03
 14/19 anonim ***** válasza:
89%
MEg kell nevelni a kutyát. Nálunk is volt ilyen szomszéd, hogy 0-24-ben ugatott mindener a kutyája. Napközben ha nem voltak itthon ha csak megmozdult nálunk valami a kertben elkezdett ugatni. Többször szóltunk a válasz kb. ugyanez volt, hogy ő mindent megtesz. Aztán a helyzet egyre rosszabb lett, és akkor az egyik szomszéd éjszaka megunta és éjjel 3-kor becsöngetett és "elbeszélgettek" ebből lett egy kis "érdek ütköztetés" utána valahogy pár nap múlva a kutya elhallgatott. És nem azért mert eltették máshova, hanem éjszakára beengedték a lakásba (hogy ott ugatott-e nem tudom, de ki nem hallatszott). Pár héttel később az is megoldodott ha nincsenek otthon akkor sem kellett egésznap a kutya ugatását hallgatni (a fent említett szomszéd megvárta amíg hazaérnek és ismét elbeszélgettek).
2021. okt. 2. 10:25
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
majd veled is jól elbeszélgetnek, aztán majd megnézheted az arcodat
2021. okt. 2. 13:27
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Gondoskodj róla, hogy a tiéd ne ugasson, ne hergelhesse a többi kutya ugatása.
2021. okt. 2. 18:05
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

ezeket a tényeket ismervén kezdhetnének velünk valamit, vagy az esetleges bírósági eljáráson nem érnének el semmit

Én hasonló okból a jegyzőnél és nébihnél jelentettem a szomszédot. Utóbbinál azért mert a jegyző a haverjuk és csak annak szólni nem ért volna semmit. Kijöttek, jó sokáig náluk voltak.

3 kutyájuk volt, ebből 2 eltűnt, a maradék egy sincs láncon már soha és kemény 2 napig mentek sétáltatni is a dögöt.

Valamit tuti mondtak nekik/kaptak büntetést mert odafigyelnek azóta a kutyára. Ha este ugat kimegy apjok a helyére küldeni.

2021. okt. 2. 20:52
 18/19 anonim ***** válasza:
97%

De miért egyszerűbb a sértődés, mint a kutya nevelése? Persze költői kérdés, a duzzogás semmibe sem kerül, a nevelésre meg energiát kell fordítani...

De, gond, hogy a kutya lényegében a semmit ugatja éjszaka! Komolyan nem értem, miért olyan nehéz kölyökként rászoktatni, hogy ne ugasson fölöslegesen! (És igen, a szél, a sün, az egér és az unalom a fölösleges ugatás kategóriába tartozik.)

Milliárdoknak sikerül megnevelniük a kutyájukat. Gondolom neked azért nem megy, mert nem is próbáltad.

2021. okt. 2. 21:13
 19/19 anonim ***** válasza:
82%

Felénk szerencsére nincs ilyesmi probléma

Viszont tegnap este én is felébredtem, fél órán keresztül ugattak az utcában a kutyák valamit, és egész biztosan megvolt az okuk rá.

Nem néztem ki, mert tudtam hogy az én házam előtt nincs semmi.

Nálam rottweilerek vannak, és nem egy ugatós fajta, nem kezdenek el vonyítani, ugatni fölöslegesen, és azért sem, mert a többi ugat.

Ha az enyémek ugatnak, akkor tényleg van valami és akkor tényleg ki kell nézni a kamerán.

Számomra ez a rendszer sokkal szimpatikusabb, ez a legmegfelelőbb számomra.

Számodra jó ez, hogy csesztetnek, hogy állandóan ugat a kutyád, és te sem tudod, hogy mit?

Ha beugrik valaki a kerítésen, már megszokásból sem fogsz kinézni, max az kelthet gyanut, ha elkussol :D

Tényleg jó ez így neked?

2021. okt. 3. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!