Óriástestű kutyafajta, ami a családdal egy szelíd maci, de meg is védene valamennyire? Lehetőleg bundásabb.
Amit eddig találtam, az vagy egy szelíd mackó, aki a légynek sem árt(berni pásztor, leonbergi), vagy egy határozott területvédő, aki nem nagyon szereti az ölelgetést(kaukázusi, káj).
Tudok ilyen "univerzális" fajtát, amiben mindkettő ott van egy kicsit?
Hát nekem ezek a nagyon nagy mackók a kedvenceim. Talán, mert ők elég nagyok ahhoz, hogy ne tudjam megfojtani őket a szeretetemmel.
Otthonról dolgozom, sokat tudok vele lenni.
Volt egy mudi méretű menhelyes foxi keverék kutyusom. Ideiglenesen egy tacsi keverékem. És felneveltem egy holland juhászt(akit 5 hetesen szapitól vett egy akkori osztálytársam, de nem bírtak vele, én meg nem akartam, hogy menhelyre adják) de aztán oda kellett adnom munkára, mert gimi mellett nem tudtam eleget adni neki, főleg, mivel akkoriban panelban laktunk....
Kint is és bent is lehet, ahogy neki épp tetszik.
1 hektár területem van, ennek egy része tyúkudvar, egy része konyhakert, nagyrésze egy gyümölcsfákkal teli udvar.
A kutyus szerepe az volna, hogy a társam legyen. Védelmezze a területet, házat, jöjjön velem naponta 1-2 órás sétára, időnként kisebb(5-6 órás) túrára, feküdjön ki velem a fűbe bámulni a kék eget, este legalább néhány órára jöjjön be velem egy közös filmezésre, engedje, hogy mindennap jól megölelgessem, megpusziljam.
Tisztában vagyok egy kutya tartási költségeivel és mivel paranoiás vagyok, mindig számítok a legrosszabbra, nem érhet felkészületlenül semmi.
Testileg nincs bajom, szoktam edzeni, jó a munkabírásom, de lelkileg gyenge vagyok, viszont ha a kutya érdekében (megharaphat valakit, elveszik tőlem, elaltatják), tudok szigorú lenni, a szapis hollandot is felneveltem, szuperokos kutya lett, sok mindenre megtanítottam.
Azt hiszem mindenre válaszoltam.
En ebben az esetben lehet egy briardot választanék talán kangal vagy sarplaninac (bár elutóbbi kettőből, nehéz tényleg olyat kifogni amilyennek lennie kellene, és a nevelése is keményebb jellemet igényel) Vagy valamin juhászkutya fajtát, mert ez alapján ők nagyon jól éreznék magukat nállad. Megfelelően szocializva a csirkéket sem bántanák, lemozgatva meg eltévézik veled mindegyik :D
Fontos még hozzá megtanítani neki hogy a ház az a pihenésre van.
Sok sikert az új kutyushoz ha sikerül dönteni :)
Gyakorlatilag neked akkor szinte az összes fajta jó.Időd,ambíciód,némi tapasztalatod,gondolom pénzed is megvan a kutyára ha óriást választanál.Ezek a feltételek majdhogynem bármelyik kutyának megfelelnének.
Innentől én azt mondanám,hogy neked ízlés szerint,szimpátia szerint kellene választani,nem tudnék semmit úgy kiemelni ami miatt azt mondhatnám,hogy te korlátozódj csak X ebekre és a hozzád illőt keresd,mert jórészt mindegyik való neked.
Melyik az amelyik kimondottan tetszik is? Nagyon sok ilyen "medve" kutya van a Csau-csau-tól a Kaukázusiig sok méretben és jellemben.Az,hogy védjenek meg megint csak szinte minden kutyára igaz fajtától függetlenül,egy yorkie is támadásba tud ám lendülni,ha a gazdáját csesztetik.Őrizni pedig ugatással,jelzéssel minimum szinte mind megint csak tud.
Hát a bernáthegyi.
Kicsit kisebbek közül az amerikai akita.
Kaukázusi is nagy kedvenc.
Ha egy kau úgy nő fel, hogy sokat van vele foglalkozva, szeretgetve, akkor felnőttként is vevő lesz az ölelgetésre?
Mert amúgy tudom, hogy egy őrkutya.
Egy hektáros telekre egy nagy kutya kevés. Oda több kellene. Illetve ezek a nagytestű jószágok nem kimondottan több (5-6) órás sétákra születtek. Még amik állatokat őriznek, azok is sokat pihennek napközben, nem folyamatos mozgásban vannak. Még egy jól idomított kutyával is fárasztó ekkora túra, egy neveletlenebbel meg inkább tortúra lesz.
Nekünk Hovawartunk van. 40 kiló jóindulat, abszolút nem érdekli ki jár ki-be és lehet dögönyözni bátran. Keveset ugat. Nem kimondott házőrző. Ettől függetlenül nem jön be bárki, amikor meglátja a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!