Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Óriástestű kutyafajta, ami a...

Óriástestű kutyafajta, ami a családdal egy szelíd maci, de meg is védene valamennyire? Lehetőleg bundásabb.

Figyelt kérdés

Amit eddig találtam, az vagy egy szelíd mackó, aki a légynek sem árt(berni pásztor, leonbergi), vagy egy határozott területvédő, aki nem nagyon szereti az ölelgetést(kaukázusi, káj).

Tudok ilyen "univerzális" fajtát, amiben mindkettő ott van egy kicsit?

2021. szept. 29. 10:46
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
69%
a leonbergi amúgy ilyen. Csodamackó, de területvédő. Nálunk úgy ugatja, ha elmegy vki az utcán, hogy szerintem a vérük is meghül :) Nem kérdés, hogyha valaki bántana engem, a leonbergi megvédene. Amúgy a kuvasz egy nagyon jó magyar fajta, elég ellenálló, hosszabb életű, ölelgethető, de védő.
2021. szept. 29. 13:10
 12/28 A kérdező kommentje:
A tibeti masztiffot most elolvastam, nagyon tetszik.
2021. szept. 29. 13:54
 13/28 anonim ***** válasza:
69%

A leonbergi kísérő kutya,az tényleg jó választás.

De Tibeti masztiff hozzánk,ráadásul gyerek mellé..hát ebben én azért nem lennék biztos,a többiek több más kutyafajtát felsoroltak amik teljesen jók házba,gyerek mellé.

De a tibeti masztiff nem az a "maci" (hiába néz ki úgy) ami kifejezetten gyerek mellé való,főleg kezdő kutyatartóknak.Az,hogy esetleg volt már előtte kutyátok nem olyan tapasztalat ami feltétlenül egy ilyen fajta esetében segít.

A hideghez a hegyekbe van szokva,nálunk nem hiszem,hogy sok ilyen kutya lenne.

2021. szept. 29. 14:21
 14/28 A kérdező kommentje:

Nem vagyok gyerek.

Csak imádom ölelgetni a bundás kutyusokat.

Egyedül élek, nem lesz gyerekem, se párom, ezért lenne fontos, hogy legalább megpróbálja elriasztani a rossz embereket.

Akkor a Leon mégis őrző védő típus? Úgy tudtam ártatlan nagy mackó.

2021. szept. 29. 14:27
 15/28 anonim ***** válasza:
84%

Nem,a Leonbergi egy munkakutya,méghozzá kísérő kutya.

Hosszú utakon volt kísérője és védelmezője az embereknek.Lojális,kedves,idegenekkel tartózkodó és gyanakvó.

Azért mondtam,hogy gyerek mellé ne,mert azt írtad "ami a családot is megvédené".Gondoltam akkor van család.

De nyílván megvédene,szinte kivétel nélkül minden kutya alapvetően védi a gazdáját.

Ezek az óriás testűek azok amik magáról a területről el is riasztják az embereket,de aki tényleg be akar oda menni az be fog.

Lemérgezi vagy lelövi a kutyát mielőtt bemenne,tehát önvédelemre amúgy többre mész egy riasztóval és egy önvédelmi eszközzel.Termettől függetlenül az állat is sérülékeny.:)

2021. szept. 29. 14:33
 16/28 A kérdező kommentje:

A család én vagyok és néhány mentett cicus.

Mi leszünk a családja.

Most ezt találtam a bernáthegyiről:

"Megbízhatósága, ébersége és mértékletes védelmi ösztöne megbízható házőrzővé teszi."

Igaz ez? A zooplus írta róla.

2021. szept. 29. 14:37
 17/28 anonim ***** válasza:
87%

Igaz,én imádtam a bernáthegyijeimet.Sajnos csak 10 évet élnek,de az a 10 év velük igazi ajándék.

Sose ugattak vagy támadtak,csak ha kellett.Idegen is addig léphetett be ameddig beengedtem,ha nem volt "jöhet" nem jött be,bár ismerősök is tudták,hogy meg kell várni ameddig a kutyákra szólok.

Kicsit nyálzós,de engem nem zavart.:)

2021. szept. 29. 14:40
 18/28 A kérdező kommentje:

Na és a bernáthegyi vagy a leonbergi, ők a kutya társaságot mennyire szeretik?

Hogy esetleg legyen társa?

2021. szept. 29. 14:53
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Szoktatás kérdése,ha kiskorától kezdve szocializálva van akkor elfogad könnyen új kutyát.

Szocializálatlan,kifejlett kutya mellé már rizikós édes mindegy milyen fajta.Az aprótól az óriásig ezt nem a fajta fogja eldönteni,hanem a szoktatás.:)

2021. szept. 29. 15:02
 20/28 Adkeizaal ***** válasza:
100%

Elég nehéz, így neked megfelelő fajtát javasolni. Család alapján én is gyerekekre gondoltam nem cicákra.

Nagyon sok dolog befolyásolja mi valakinek a megfelelő kutya.

Csak az ilyen nagytestű kutyák jöhetnek szóba esetleg másra is nyitott vagy?

Milyen életmódot folytatsz?

Mennyi időd van a kutyára?

Van-e kutyás tapasztalatod és milyen jellegű az a tapasztalat?

Kinti vagy benti vagy kinti és benti tartás?

Lakás, ház kis vagy nagy kertel esetleg több hektáros birtok?

Milyen szerepe lenne pontosabban a kutyusnak azon kívül, hogy családi kedvenc, mit várnál el tőle?

Mi az amit megengedhetsz magadnak(a kutya a legolcsóbb tétel, etetni kell jó esetben barf vagy minőségi táp, állatorvos, ha esetleg allergiás speckó etetés, kennel ebből van olyan is ami kinti benti részes a benti rész hűthető fűthető is lehet; nem minden fajta birja nálunk kint a telet vagy a nyarat!)

Te milyen testfelépítésű illetve habitusú vagy? (A nagy testű őrző védő kutyáknál nem árt ha esetleg megbírod fogni, ha ne adj isten félreért egy helyzetet vagy nem jól sikerül a nevelés)

2021. szept. 29. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!