Óriástestű kutyafajta, ami a családdal egy szelíd maci, de meg is védene valamennyire? Lehetőleg bundásabb.
Amit eddig találtam, az vagy egy szelíd mackó, aki a légynek sem árt(berni pásztor, leonbergi), vagy egy határozott területvédő, aki nem nagyon szereti az ölelgetést(kaukázusi, káj).
Tudok ilyen "univerzális" fajtát, amiben mindkettő ott van egy kicsit?
A leonbergi kísérő kutya,az tényleg jó választás.
De Tibeti masztiff hozzánk,ráadásul gyerek mellé..hát ebben én azért nem lennék biztos,a többiek több más kutyafajtát felsoroltak amik teljesen jók házba,gyerek mellé.
De a tibeti masztiff nem az a "maci" (hiába néz ki úgy) ami kifejezetten gyerek mellé való,főleg kezdő kutyatartóknak.Az,hogy esetleg volt már előtte kutyátok nem olyan tapasztalat ami feltétlenül egy ilyen fajta esetében segít.
A hideghez a hegyekbe van szokva,nálunk nem hiszem,hogy sok ilyen kutya lenne.
Nem vagyok gyerek.
Csak imádom ölelgetni a bundás kutyusokat.
Egyedül élek, nem lesz gyerekem, se párom, ezért lenne fontos, hogy legalább megpróbálja elriasztani a rossz embereket.
Akkor a Leon mégis őrző védő típus? Úgy tudtam ártatlan nagy mackó.
Nem,a Leonbergi egy munkakutya,méghozzá kísérő kutya.
Hosszú utakon volt kísérője és védelmezője az embereknek.Lojális,kedves,idegenekkel tartózkodó és gyanakvó.
Azért mondtam,hogy gyerek mellé ne,mert azt írtad "ami a családot is megvédené".Gondoltam akkor van család.
De nyílván megvédene,szinte kivétel nélkül minden kutya alapvetően védi a gazdáját.
Ezek az óriás testűek azok amik magáról a területről el is riasztják az embereket,de aki tényleg be akar oda menni az be fog.
Lemérgezi vagy lelövi a kutyát mielőtt bemenne,tehát önvédelemre amúgy többre mész egy riasztóval és egy önvédelmi eszközzel.Termettől függetlenül az állat is sérülékeny.:)
A család én vagyok és néhány mentett cicus.
Mi leszünk a családja.
Most ezt találtam a bernáthegyiről:
"Megbízhatósága, ébersége és mértékletes védelmi ösztöne megbízható házőrzővé teszi."
Igaz ez? A zooplus írta róla.
Igaz,én imádtam a bernáthegyijeimet.Sajnos csak 10 évet élnek,de az a 10 év velük igazi ajándék.
Sose ugattak vagy támadtak,csak ha kellett.Idegen is addig léphetett be ameddig beengedtem,ha nem volt "jöhet" nem jött be,bár ismerősök is tudták,hogy meg kell várni ameddig a kutyákra szólok.
Kicsit nyálzós,de engem nem zavart.:)
Na és a bernáthegyi vagy a leonbergi, ők a kutya társaságot mennyire szeretik?
Hogy esetleg legyen társa?
Szoktatás kérdése,ha kiskorától kezdve szocializálva van akkor elfogad könnyen új kutyát.
Szocializálatlan,kifejlett kutya mellé már rizikós édes mindegy milyen fajta.Az aprótól az óriásig ezt nem a fajta fogja eldönteni,hanem a szoktatás.:)
Elég nehéz, így neked megfelelő fajtát javasolni. Család alapján én is gyerekekre gondoltam nem cicákra.
Nagyon sok dolog befolyásolja mi valakinek a megfelelő kutya.
Csak az ilyen nagytestű kutyák jöhetnek szóba esetleg másra is nyitott vagy?
Milyen életmódot folytatsz?
Mennyi időd van a kutyára?
Van-e kutyás tapasztalatod és milyen jellegű az a tapasztalat?
Kinti vagy benti vagy kinti és benti tartás?
Lakás, ház kis vagy nagy kertel esetleg több hektáros birtok?
Milyen szerepe lenne pontosabban a kutyusnak azon kívül, hogy családi kedvenc, mit várnál el tőle?
Mi az amit megengedhetsz magadnak(a kutya a legolcsóbb tétel, etetni kell jó esetben barf vagy minőségi táp, állatorvos, ha esetleg allergiás speckó etetés, kennel ebből van olyan is ami kinti benti részes a benti rész hűthető fűthető is lehet; nem minden fajta birja nálunk kint a telet vagy a nyarat!)
Te milyen testfelépítésű illetve habitusú vagy? (A nagy testű őrző védő kutyáknál nem árt ha esetleg megbírod fogni, ha ne adj isten félreért egy helyzetet vagy nem jól sikerül a nevelés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!