Mi lehet az oka a gazdi megharapásának?
5 éves tacskó kutyám ma reggel teljesen váratlanul belekapott a lábfejembe. A kutya a lábamnál feküdt miközben húztam fel a zoknimat, egyszer csak, teljesen váratlanul, a lábfejembe kapott. Persze rögtön adtam neki a papuccsal.
A dolog teljesen érthetetlen, mivel ez már 5 év óta minden reggel így történik. Az igaz, hogy előző nap kapott kullancs, bolha riasztó cseppeket. Lehet, hogy az váltotta ki a harapást?
A kutya egyébként nem agresszív, nagyon aranyos, még soha senkit nem támadott, vagy harapott meg, még szándékot sem mutatott soha erre.
Nem lehet hogy véletlenül úgy értél hozzá ami őt váratlanul érte és azért kapott oda? Vagy hogy éppen ott fáj valamije?
Nem gondolnám, hogy viselkedési probléma, mivel írtad, hogy 5 éve minden nap így megy ez és még sose történt hasonló.
A bolhariasztó cseppet kizárnám, hogy az okozta volna, hacsak nincs neki valami kezdődő alergiás reakciója és azt piszkáltad meg éppen valahogy miközben húztad fel a papucsodat.
Laikus vagyok, csak találgatok.
"Ha nem játékosan hanem méregből harapott nálam ez lett volna az utolsó harapása."
Legalább kiderült, hogy neked nem való kutya :)
Olyan mozdulatot tehettél, amitől megijedt és reflexből kapott oda. Nem tudom, csak találgatni lehet, ha egyébként normális idegrendszerű, ahogy írtad is.
Mondjuk ha te azt feltételezed, hogy a cseppektől változott meg, akkor biztos, hogy nem verem el egy papuccsal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!