Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha olyan ember jön, aki szó...

Ha olyan ember jön, aki szó szerint retteg minden kutyától, akkor el kell zárni a kutyát vagy elég raparancsolni, hogy marad? Ez mitől függ?

Figyelt kérdés

2021. szept. 10. 22:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
20%
#10 szexi
2021. szept. 11. 06:49
 12/14 anonim ***** válasza:
88%

Attól függ, hogy mennyire fél, mennyire hallgat, bízik másokban a vendég, meg persze, picit, hogy mennyire akarod, hogy jól érezze magát és biztos, h máskor is jöjjön.

A kutyán is sok múlik természetesen, hogy milyen a természete, mennyi eséllyel harap, morog, mennyire ugrál (és mekkora) és mennyire bírod fegyelmezni.

Három kutyám van, egyik mellett bárki bejöhet, ha nem vagyok ott, akkor is és, ha ütni kezdenék sem támadna vagy morogna. A második mellett bejöhet bárki, akivel párszor már találkozott, ha nem vagyok ott, akkor is, de ha valaki bántaná, ő már védekezne. A harmadiknál csak úgy jöhet be bárki, ha én engedem be az illetőt, nagyon érzékeny a bizonytalanságra, nekem ez az állapot nem tetszik, sokat dolgozunk rajta és szerencsére egyre jobban viselkedik, de őt el szoktam zárni.

2021. szept. 11. 09:59
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát,kibírja a kutya is ameddig elmegy a vendég,nem? Vagy ne fogadj olyan vendéget amelyik fél,én se adom félős vendég kezébe a pókjaim vagy a kígyóim,ha tudom hogy fél,a kutya se kell hogy addig ott legyen,ha van hová tenni..úgyis csak fegyelmezned kellene,hogy maradjon X helyen,a kutya meg nem feltétlenül fogja érteni,hogy miért nem köszöntheti. :D
2021. szept. 11. 10:13
 14/14 anonim ***** válasza:
85%
Nekem Káj kutyám van, egyik munkatársam mondott le róla, mert nem örökölte azt az agresszivitást, amit gondolt, hogy a fajtára jellemző. Labradorlelke van, de a nagy termete miatt sokan félnek tőle. Ha kérik elzárom, van egy nagyon nagy kenelje, ahova sokszor önként vonul be, vendégek érkezése előtt lefárasztom, így még örül is, hogy végre pihenhet. A félős vendégekkel általában igyekszek más helyszínt választani, mondjuk egy kávézót.
2021. szept. 12. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!