Ha olyan ember jön, aki szó szerint retteg minden kutyától, akkor el kell zárni a kutyát vagy elég raparancsolni, hogy marad? Ez mitől függ?
Attól függ, hogy mennyire fél, mennyire hallgat, bízik másokban a vendég, meg persze, picit, hogy mennyire akarod, hogy jól érezze magát és biztos, h máskor is jöjjön.
A kutyán is sok múlik természetesen, hogy milyen a természete, mennyi eséllyel harap, morog, mennyire ugrál (és mekkora) és mennyire bírod fegyelmezni.
Három kutyám van, egyik mellett bárki bejöhet, ha nem vagyok ott, akkor is és, ha ütni kezdenék sem támadna vagy morogna. A második mellett bejöhet bárki, akivel párszor már találkozott, ha nem vagyok ott, akkor is, de ha valaki bántaná, ő már védekezne. A harmadiknál csak úgy jöhet be bárki, ha én engedem be az illetőt, nagyon érzékeny a bizonytalanságra, nekem ez az állapot nem tetszik, sokat dolgozunk rajta és szerencsére egyre jobban viselkedik, de őt el szoktam zárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!