Milyen kutyafajta lenne jó túrázáshoz/bringázáshoz?
Munkavonalú németjuhász, rövidszőrű magyar vizsla. Cattledog, kelpie esetleg?
Malinois minden napos komoly munkát igényel, kemény kutyák. Nekik ez kevés lesz.
Nekem volt dalmatam. Sportos kutyak szeretnek mozogni es birjak a hosszau tavu setakat/futast. Azt viszont nem art fejben tartani, hogy telen fazosak. Az enyemnek az osszes tappancsa rozsaszinu volt es nagyon erzekeny. O csak terepen tudott futni, aszfalton nem mert az mindig fesertette a tappancsait.
Puha selymes szorzetu kutyak de folyamatosan egyesz evben vedlenek. Ertelmes es okos kutyak. Jelenleg nemetjuhaszom van! A napi minimum 10km seta meg sem kottyan neki. Hetente 2x 10-12km futunk terepen. Termeszetesen ezt fokozatosan ertuk el rontgen utan az en kutya dp mentes! Es nagyon szereti a canicross edzeseket.
A nemetjuhasz a meleget kevesbe birja seta az nem gond de futni nem szoktam vele 20-25fok felett. A hideget jol birjak!
Sok sikert!
Nekünk németjuhászunk van, 10 éve jön velünk rendszeresen túrázni, úszni és mindenhova. Csak ajánlani tudom a fajtát, hiába idős, simán lenyom velünk egy egésznapos túrát gond nélkül. Plusz eljön velem reggelente futni is.
Annyi ami fontos ennél a fajtánál, hogy nagyon meg kell nézni honnan veszed, mert az esetek többségében elég szarok az ízületeik, a csípőjük stb. Szóval nem tudom mennyi a kereted, de érdemes a 200.000 feletti kutyákat nézned, ha egészséges és hosszúéletű társat keresel.
Én vadászkutyát vennék túrára :D
A vizsla,pointer,a standard és óriás uszkár (nem hullik a szőre,allergiás is tarthatja) például a gyerekekkel is jól ki jönne,ha te épp nem vagy ott/otthon.Kopók esetleg,van belőlük sokféle.:)
Ezeket eleve hosszú erdei utakra viszik vadászni.Beagle is jó biciklizni is,van Beagle biciklis (canicross) csoport. :)
Németjuhászból munkavonalas simán bírná a túrát,igaz hogy ő nem vadászkutya,de aktív.
Nem tudom eddig a Dalmatát miért nem mondta senki,de kiváló futó/túra partnerek.
A Huskyval az egyedüli probléma a meleg,ahogy azt írtad is.Az erdőben ugyan nincs olyan meleg mint a fedetlen aszfaltos területeken,de el kell tudni jutni az erdőig vele anélkül,hogy teljesen kifulladna.(autó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!