Miért hiszi mostanában mindenki azt hogy csak egyféle kutya létezik?
Nem hiszem hogy máskor föltettem ilyet ugyanis eddig nem is jártam errefelé. Gondolom nem csak én gondolkozok így. Csak már idegesít hogyha hazajövök látogatóban akkor itt mindenki szinte elvárja hogy az én kutyám szórakoztassa mégha nem is láttam eddig soha az illetőt. Kint nincs ilyen , tiszeletben tartják az embert.
Meg inkább arról jutott eszembe a kérdés, hogy amikor beszélnek a kutyákról akkor sosem kerülnek szóba a bizalmatlanabb fajták. Mint alap lenne hogy minden kutyának terápiás jelleme van.
Én írtam a választ amit sértésnek vettél. Bocsánat ha megbántottalak nem ez volt a cél. De nem írtál túl sok konkrétumot nekem ha egy kutya nem szeret valakit akkor az jut eszembe hogy ugat, neki támadna vagy megmorog. Az én kutyám (vizsla) Mégse ugrik mindenki nyakába és én se szeretem ha azt hiszik hogy jaj vizslád van akkor az mindenkit szeret meg nem őriz házat akkor minek van?!, LEHET HOGY NEM TÁMADNA MEG SENKIT, de az biztos hogy nagyon jó jelző kutyus. És az is biztos hogy megérzi ha valaki rosszul közeledik felém vagy épp felé, ezért írtam a sétákat példának, hogy volt már rá példa nem egyszer hogy megmorgott valakit/kiket, aki nem kell mondanom nem volt túl jó kiállású (de így is mondhatnám: egy nem túl barátságos megjelenésű cigány csapat volt, vagy épp két elég fura nő) De sztem ez még nem azt jelenti hogy nem jól nevelt, mert amint mondtam elengedem az emberek gyerekek kutyák között is mert tudom hogy nem bánt senkit, persze ha a másik kutya esetleg nem úgy megy neki, akkor biztos hogy megvédi magát, nem jön oda hogy elpanaszolja. DE a családba két kisgyerek van egy 4és egy 1,5 éves, akármikor oda engedem őket hozzá mert tudom hogy nem fog rosszul nyúlni hozzájuk hiába húzzák a farkát vagy a fülét, akkor inkább ha már elege van elvonul vagy oda jön mellém... :)
Én ismerek egy kutyát, akit annyira elrontottak, gyönyörű 11hós német juhász, de szegény annyira antiszociális hogy a saját gazdáján kívül senkit nem enged a közelébe, sőt még nem rég őt is képes volt megkapni. De a lány párjának már nem egyszer neki ugrott, és volt rá példa hogy szó szerint le kellett rúgni a kutyust (bár ez csúnyán hangzik de ki tudja mi lett volna... ha). Nem merik csak szájszíjjal meg halti-val, meg leginkább este kevés ember között sétáltatni (már ha még hordják egyáltalán) mert félnek hogy bajt csinál. Kennelbe van zárva. Napi kb 3órára engedik ki az udvarra és ki tudja séta van e. Napi rendszerességgel sztem nincs.... :( És nem hajlandóak érte küzdeni... Mert biztos hogy meglehetne oldani ezt is. Inkább vesznek neki mindenféle eszközt ami megvédi őket! hogy ne csináljon másba kárt.
És akkor azt mondják nekem hogy ez benne van a vérébe! Sztem egy német juhász nem az agresszivitásról híres. Pont hogy eléggé család szerető fajta ezért tartják sokan, valamint azért mert okos és lehet(ne) nevelni. Ha esetleg rossz helyről vették akkor se természetes akkor ha benne van a vérébe KI KELL NEVELNI!!!!!! mert nem normális... egyet értünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!