Nagy mozgás igényű kutyafajták?
Mi számít hosszú távnak? Mert 10-15km-t nagyon sok fajta le tud futni.
Pl. hallottam tájfutóról, aki komondorral futott. Persze lenyírt komondorral.
Én régen bringa mellett futtattam agarat, 10-15km-nél el sem fáradt.
Szóval kb. bármilyen agár, juhászkutya, sportosabb kutya tudja ezt. Roti, argentin dog, amstaff, mudi, stb...
Agarakról úgy tudtam ők rövid távon bírják jól, nagy juhászkutyáknak meg a testalkata nem a hosszú távfutásra van összerakva, a súlya nagyon terheli az ízületeket pláne folyamatos futásnál.
Hosszú futás alatt azt értem, hogy ló mellett jól bírja (persze kutya mellett nem ereszteném a lovat száguldozni)
Ennek mérten is állnak az eddig ajánlott fajták (a juhászkutyát és az agarat én zárom ki, nem szeretném ennek kitenni ezeket a fajtákat)?
Malinois - Futásról személy szerint nem tudok nyilatkozni, de örökké mozognak. A németjuhásznak már kinn a nyelve, nem kap levegőt ezek meg még akkor kezdenek belelendülni a játékba.
Németjuhásznál szerintem nagyon mellé lehet nyúlni, mindenképp munkakutyát keress (ordasat, ezt szépségversenyeken nem tekintik szépnek, így maradtak a munkakutya vonalon), ha ez mellett maradsz, mert van olyan, aki 10 méter után lefekszik, és nem megy sehova, húzhatod, a földön. Ez inkább a küllemkutyákra jellemző, ezek a rajzosak. Ezt a két "színt" nem is nagyon szokták keresztezni, mert a Rex felügyelő és hasonló dolgok miatt, a köztudatban is a rajzos a németjuhász, ezt jobban szeretik az emberek házikedvencnek. A fekete és a többi a kettő között van valahol. Persze vannak köztük is kivételek, de nagy általánosságban ez az elmondható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!