Egy 25 Kg nagy aktivitású felnőtt kutyának mennyi kb a napi hús adagja? Szín tiszta húsra gondolok!
A mi szinizom 3 eves sportkutyanknak napi 300 gramm : ezt ketszerrecelosztjuk. A csontoshus hus resze is beleszamit ebbe a 300 grammba.
Ehhez jon ugye a nyers csont plusz fott zoldseg. A kutya sose ehezik. Nem latszik sovanynak. Dagadnak az izmai.
Ugyanennyit eszik a 34 kg-os amerikai staffordunk is. Csupaizom sportkutya.
92 kilos kutyam alig eszik naponta 60-70 deka hust ... meg ez is sok!
Most sutottem neki egy toltott dagadot ... 1,5 kilos volt a hus, a toltelek maga a koret (fott tojas, sargarepa, zoldborso, petrezselyem, nemi izesites es persze zsomle) ... 2 napig biztos enni fogja.
24 kg a kutya, 2 éves lesz, nagyon aktív, folyamatosan edzésben.
900 g a napi adagja, ennek a 60% hús, 40% csontos hús, zöldség még ezen felül egy kevés. Annyit még hozzátennék, hogy kevés a vörös hús a menüben (finnyás, a rekord 4 napi önéheztetés...szóval csirke+kacsa+liba+kevés marha van váltogatva), ha több lehetne szerintem olyan 800-850 g lenne a napi adag.
Annyit kihagytam, hogy még kb 1 kg kéne a kutyára, szóval most plusz zsírt is kap. Tényleg nagyon aktív a szentem :'D
#4 vagyok
4-es : van fereghsjtva a kutya? Meg szivfereg ellen eheto tablettaval kezelve?
Mert vsloszinutlenul sokat eszik es sovany. Ez tipikusan a szivfergesseg tunete sajnos.
Havonta eszik Nexgard spectrat, 2-3 havonta rendes féreghajtót.
Teljesen egészséges, csak gyors az anyagcseréje és tényleg rengeteget mozog. Másfelől, több BARFos és munkakutyás csoportban vagyok benne, közel sem egyedi a helyzet, többeknek kell hasonlóan nagy mennyiséget etetniük a normál kondihoz.
#4 vagyok
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!