Nem tudom, mit tegyek a kutyámmal, hiába hívom, rá se ránt. Besokalltam. Milyen konkrét lépéseket tegyek?
Hu, de sok mindenben van csúszás...
Kezdjük ott, hogy nem behívható kutyát TILOS szabadon engedni! Ekkora felelőtlenséget nem is értem hogy engedhetsz meg magadnak! Az első pillanattól nevelni kellett volna!
A labi munkakutya, a napi 1,5-2 óra SZABAD séta alapvető! Olyan nincs, hogy egész héten nincs elengedve, lefárasztva a kutya! De ez még mindig csak egy alap dolog - feladat, munka kell neki, ahol fejben és ösztönszinten is elfárad! Miért nem adod ezt meg neki? Persze ez napi még plusz 1-2 óra.
Ha már elengedted és végre bemegy a hívásra, majd gyorsan ráugrassz és hauarámgatod - na ezzel tanítod meg, hogy legközelebb biztos ne menjen oda hozzád! De ismétlem, egy elhamyagolt, neveletlen kutyát nem engedhetsz szabadon sehol, mert ön- és közveszélyes!
Vagy gyorsan kapd össze magad és kezd el megfelelően tartani, vagy keress neki egy normális gazdát!
11,inkább meg se szólaltál volna..
1.Rossz indulatú vagy,és még hülyeségeket is beszélsz.
2.A kérdező tudja,hogy problémás a kutya és kezdeni kell vele valamit.A kérdés az volt,hogy mit.
De köszönjük Emese,teljesen szükséges volt ide kommentelned.
Amúgy meg semmilyen kutyát nem lehet elengedni pórázról.Se neveltet,se neveletlent.És ez nem elengedve lett,hanem elszaladt.
Nem ugyan az.
A kérdező írta, hogy hétvégente elengedik a kutyát, pedig akkor sem lehet behívni. És ennyi érdemben a foglalkozás vele.
Mellesleg a törveny értelmében nincs különbség, hogy a kuzya elszalad vagy a gazda elengedi. Ugyan úgy a gazda felelőtlensége.
A kutyával az első pillanattól kellett volna 'kezdeni valamit', nem csak akkor, amikor már nem bírnak vele.
Jól van okoska,ismételten leírtad azt amit mindenki tud.
Még mindig feleslegesen szólalsz meg.
A kérdező is pontosan tudja,hogy baj van.És még mindig tudja,hogy kezdenie kell valamit vele.Akar is vele valamit kezdeni.
Úgyhogy mit csinálsz? Vagy adsz neki valami használható tanácsot vagy befogod és tovább állsz hátha lesz valami olyan kérdés aminél jogosan oszthatod az 'észt'.
Utolsó, drága. Felhívnám a figyelmedet, hogy a hozzászólásodnak a világon semmi köze nem volt a kérdéshez, csak velem próbálsz kikezdeni. Mindezt úgy teszed, hogy közben engem kritizálsz, amiért nem írok segítőkész választ. Érzed az ostobaságodat és az iróniát ebben? De persze ha elfogynak az érvek, onnantól jön az alpári stílus.
De hogy én legalább érdemben is írjak: kérdező, két opciód van.
1. Vagy gyökeresen változtatsz az életeden: elkezdesz kutyaiskolába járni, tanfolyamra járni (nem házhoz járó kiképzővel, mert vele nem fogjátok tudni az utcán megoldani a behívást) és elkezdesz életmódot keresni, elkezdesz dolgozni a kutyáddal.
Ez sok pénz lesz és napi szinten +2-3 óra az eddigiek mellett. Viszont a kutyádnak nevelésre és ELSŐ SORBAN szellemi és ösztönszintű lefárasztásra van szüksége! (A gyengébbek kedvéért, a kutyasuli oldja meg a nevelést, a sport, életmód pedig a lefárasztást.) Az életmód és a kutyasuli külön-külön semmit nem ér. A futtatás pedig nem fárasztja le a kutyát megfelelően.
2. Vagy belátod, hogy nem vagy alkalmas a tartására és visszaviszed a tenyésztőnek. De többé sem a kutyád épségét, sem mások biztonságát nem teszed kockára azzal, hogy ilyen felelőtlenül tartod! Én a legkevésbé sem tudok toleráns lenni azokkal, akik csak egyetlen egyszer is hagyják a kutyát kiesni a kontroll alól! Nemhogy rendszeresen...
11/13/15,te tényleg nagyon csak arra mész,hogy bele köss a kérdezőbe.
"Én a legkevésbé sem tudok toleráns lenni azokkal, akik csak egyetlen egyszer is hagyják a kutyát kiesni a kontroll alól!"
Nem is kérte senki,hogy legyél toleráns,de akkor fogd be.
Mindenki tök normálisan el tudta mondani ugyan azokat mint te.Te vagy az egyedüli aki képtelen egy mondatot leírni anélkül,hogy ne sértenéd meg a másikat szándékosan.
Nem nyers a stílusod,hanem szimplán bunkó vagy.Egyetértek azokkal akik rád szóltak,fogd már egy kicsit vissza ezt az undorító stílust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!