McDonald's-ben dolgozom, besokalltam, mit tegyek?
Diákmunkázok a mekiben 1 hónapot. Ma volt az első napom. Dresszingen kezdtem majd grilleztem. A dresszingel nem volt semmi baj, de utána elvesztettem a fonalat. Nagyon gyors minden főleg hogy ebédidőben vagyok beosztva mindig.
Szóval grillen van 16 hely a husiknak, mind tele volt ma sült és jön a rendelés:
-8sima sajtburger (8hús)
-8dubla sajtburger (16hús)
A grill tele van mert még nem sült meg de már mindenki rám vár, de a gép tele. Üvöltözés velem és teljesen elment a kedvem. Első napom volt, szerintem annyira nem voltam lassú ehhez képest. Vannak itt mekisek akiknek van hasonló helyzete? Mit tudok tenni, lelkileg hogy készüljek fel? Az is hab a tortán hogy elég csendes vagyok és nagyon nehezemre esik hogy üvöltüzni kell és tele van emberrel kürölüttem minden. Nem panaszkodni akartam, tudom úgy tűnhet.
Az első nap, sőt napok mindenhol nehezek.
Az a baj, hogy mire könnyebb lenne, el is jössz.
Tényleg beszélj valakivel aki ebben kompetens, hogy tegyenek nyugisabb helyre! Kirúgni nem fognak, legfeljebb egy hónapig szeded a tányérokat, vagy a szemetet. Na és akkor mi van, nem neked az 1 hónapos diákmelósnak kell lennie a hónap dolgozójának!
Igen, tálcázásnak jobban örülnék,sőt az lenne a legjobb,nem érdekel hogy más szemetét takarítom ennél jobb.
Utolsó, félreérthető hogy a kérdés nekem szól e vagy költői kérdésként a többi munkatársamhoz. Amennyiben tőlem kérdezed, ez egy gép ami automatikusan nyílik fel kb 2 perc után, addig sül a hús nem lehet kivenni hamarabb.
Lelkileg, a f-szom! A húst készítsd elő ne a lelked, ne legyél már ratyi!
Első nap az első nap, beúsztál egy kicsit, kit érdekel? Nem csinálod évek óta, ugyan mit vártak, ha semmit nem mutattak meg?
Szard már le!
Először is nyugodj meg, mert a kapkodás meg az idegeskedés csak ártani fog. Mégjobban beúszol, és elveszel a részletekbe.
Higgadtan gondold át, hol vannak azok a pontok, ahol időt veszítesz, ahol trükközni tudsz.
Gondolom ez ilyen mirelit húspogácsa. Pl olvaszd ki előtte. Vagy ha pár nap alatt bekalibrálod magadnak, hogy délben tuti elmegy mondjuk 200 db hús, akkor 10-at félig elősütsz, és mikor nagy pörgés van, akkor azokat sütöd készre, és így "visszarángatod " magad az uszodából.
Ha ugatnak, nem kell ordibálni.
Nyugodtan odamész, és csendesen közlöd, hogy tudod a dolgod, végzed is, és az üvöltözéstől nem fog hamarabb elkészülni.
Úgyhogy ha még egyszer fel meri emelni a hangját veled szemben, akkor ráb-szod a down-kóros fejét a rostlapra, és megpörgeted rajta egy kicsit, csak hogy legyen oka üvöltözni.
De ha annyira okos, akkor meg is mutathatja, hogy hova a teherbeb.szott qvaanyjába lehet felrakni még vagy 10 húst, ha annyi a grill pálya kapacitása.
Ezt egyébként azonnal jelezheted az üzletvezetőnek, hogy nem a forgalomra van kalibrálva a pálya kapacitása, úgyhogy ordibálás helyett inkább ezzel foglalkozzon.
A másik. " Dresszingen kezdtem majd grilleztem. "
Tudod mi az a mise en place?
Az, hogy fellövöd a saját pályád, magadnak, ahogy neked optimális, hogy ne ússz el.
Ez értelmesebb helyeken nem úgy megy, hogy beraknak az öntetekhez, semmi közöd a grillhez, azon a pályán semmi nincs előkészítve, beállítva, feltöltve, stb, majd egyszer csak hirtelen, áttesznek oda!
Azon a pályán kell tolnod, amit magadnak készítesz fel.
Diákmunka, amúgy is csak 1 hónap, szóval sok veszíteni valód nincs... Nyugodtan kioktathatod őket, és elmondhatod, hogy teljesen nyilvánvalóan nem tehető felelőssé az, aki 1 napja dolgozik ott, a munka leszervezése, összehangolása a vezető feladata, a betanítás meg a területekért felelős régebbi munkás felelőssége!
De ha nehézségeik vannak ilyen téren, akkor ideje felnőni a feladathoz, és megtanulni, hogy kell egy konyhát vezetni.
Amúgy nem tudom mi folyik egy mekiben, gondolom aki 3 percnél többet látott már a tv paprikából, az már valakinek képzeli magát. Nem kell összeszarnod magad tőlük, ha ilyen a munka szervezésük meg a problémamegoldásuk, azzal csak magukat égetik, az ő szegénységi bizonyítványuk.
Majd írj, hogy mi volt! Ha tudok, segítek. 30 éve dolgozom konyhán. Nem meki szinten.
Szerintem meg direkt csináld még lassabban, hátha megunják és akkor áttesznek egy nyugisabb helyre. :)
Egyik volt kolléganőm is így járt, mindig totál el volt úszva a melókkal, aztán hiába szidták, nem lett gyorsabb, végül megunták és elvették tőle a munka oroszlánrészét, a csaj meg a mai napig is alkalmazásban van, szóval csináld xarul és többé nem bízzák rád, ha meg kirúgnak, akkor még mindig mehetsz a Burger Kingbe. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!