Hogyan szoktassam le hogy ne úgy viselkedjen mint egy macska?
Eléggé furcsa helyzetben vagyok..
Az egyik osztálytársamnak volt 5 cicája, és kapott egy kölyökkutyát. Lényegében velük nevelkedett föl. És családi okok miatt elajándékozták nekünk a kutyust.
Border collie és bernipásztor keverék.
És ha megsimogatjuk akkor elkezdett morogni.
Meg is kérdeztem osztálytársamtól, hogy miért. Ő meg azt mondta hogy ilyenkor dorombolni akar, és a macskáktól tanulta. Nem egyszer volt az is, hogy egy fára mászva nyújtózkodott, meg sokszor hozzánk dörgölőzik "dorombolva" :D nagyon aranyos ilyenkor, de apukámat nagyon zavarja, merthogy egy ilyen nagy kutya ne viselkedjen úgy mint egy macska.
Ezért le akarjuk őt szoktatni erről valahogy. Mert a kutyáktól is fél, pedig rendesen szocializált, viszont ha macskát lát már rögtön csóválja a farkát.
2 éves, szerintetek még letudjuk őt valahogy szoktatni erről? És ha igen, akkor hogyan?
Border és berni? :O nem tudsz róla képet mutatni?
Egyébként érdekes helyzet. Ne viselkedjetek vele úgy, mint egy macskával :D Taníts neki sok kutyás trükköt, és amikor "macskul", ne figyelj oda rá.
Hát képem még nincs róla, de kb. ugyanolyan mint egy rendes bernipásztor, csak nincs benne barna rész, csak fekete-fehér.
Kb. mint ez a kutyus:
de ha lesz képem majd belinkelem :)
Egyáltalán nem olyan viselkedésű a kutyád, ami tragédia lenne. Ha vicsorgós és haragosan morgós lenne, jobban megérteném az aggodalmat.
Az én macskámat kutya nevelte fel és harapós, támadó vaddisznó lett. Ez már inkább probléma.
Örülj a szerencsédnek.
Taníts neki olyan dolgokat mint egy kutyának!Ül, marad,, fekszik, gyere,hozd vissza stb.
És amikor"dorombol2 meg ilyen macskás dolgokat csinál hagyd ott ne figyelj rá.
Bevallom őszintén, hogy ez számomra kissé sántít... Az első kutyám szintén macskákkal nőtt fel, de kutya maradt... "Fára mászik és ott nyújtózik..." HŰ...
Érdekes, mert a kutya és a macska teljesen másként kommunikál.A lényeg, hogy a egyk Kutya Szövetségben pont az hasonlították össze, hogy a kutya és a macska miért nem értik meg egymást... Pont azért mert máshogy kommunikálnak.
Ha együtt nőnek fel, akkor max nem fogják bántani egymást. Az első kutyám 2 macskával nőtt fel, és ezek ellenére kutya maradt. Szerette a macsekokat, de csak a falka tag macskákat. Idegen macskákat utálta. Szóval azt nehezen tudom elhinni, hogy egy kutya-Maugli legyen a macskák társadalmában...
Szerintem nagyon félreértelmezitek a kutyátok viselkedését.. Azt elhiszem, hogy szereti a többi macskát is, de hogy dorombolni akar, és ezért morog.... háááát....
Van egy tipikus hang, amit a kutyák is ki tudnak adni, de azt nem a macskáktól tanulja. Az pedig normális.
Az oldallal dörgölőzés pedig az üdvözlés jele, tehát ezt sem a macskától tanulta.
Ha látnám a kutyádat "dorombolás" közben akkor meg tudnám mondani, hogy pusztán jólesően dörmög, vagy morog. A kutyáknála morgás pedig mindig figyelmeztetés, és nem arra, hogy mindjárt egy akkora puszit kapsz, hogy nyulat fogsz, hanem azt, hogy ez nekem nem tetszik. Félek, vagy agresszív vagyok. Ennyi. A morgás, az morgás...
Ha pedig rendesen szocializált a kutya, akkor nem fél a többi kutyától...
Azt azért ne hidd el hogy elmacskult kutyád van.
Bocs, de ezt gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!