Mit tegyek ha ugat a kutyám amikor otthon hagyom?
Sziasztok! Van egy kutyusom, aki ha otthon hagyom megállás nélkül ugat. Eddig nem volt ezzel baj, hiszen online oktatás volt, otthon voltam, max 1 órára hagytam egyedül, akkor is kegyetlenül ugatott megállás nélkül(!). Most szeptembertől jelenléti oktatás lesz újra, így 8-9 órát lenne egyedül. (Vagyis a másik kutyusommal együtt, ő nem ugat soha.)
Tehát, tanácsokat illetve módszereket, hogy leszokjon az ugatásról, és megszokja azt, hogy ha nem vagyok otthon, ne adja el a lakást?
Előre is köszönöm!
(Kioktatást nem kérek, próbáltam már, hogy “otthon hagyom” pár órára, majd abbahagyja az ugatást, aha ja. 2 órát ültem a lépcsőházba nem unta meg az ugatást :) )
Őszintén? Nekem is egyszer csak elkezdte ezt,nem segített semmi.
Javasoltak trénert,kidobtam 2-re is a pénzt.
Javasoltak fokozott otthon hagyásokat,nem segített.
Javasoltak rádiót és tv bekapcsolva hagyást,nem segített.
Becsuktam ajtót,ablakot és imádkoztam hogy a mellettem lévő szomszéd ne kopogjon át 50.alkalommal is,hogy egész nap hallotta ugatni a kutyát.
Beszereztem egy ugatás gátló nyakörvet,először csak sípolást használtam,aztán rezgőt.
Egyszer sem kellett az elektromos részt használni,mindig rezgőn rajta hagyom,ha haza jövök leveszem.
"Mit tegyek ha ugat a kutyám amikor otthon hagyom?"
Menjel gyorsabban ... ha eleg messze vagy mar ... ott mar biztos nem hallatszik :)))
Szia!
Nekünk fogadott tacsink van és ő is szorong az egyedülléttől...mindent lehúzott idegességében szegénykém.
Mi bekapcsolva hagyjuk a rádiót beszélgető műsoron és a fekhelyére oda teszünk egy használt pólót vagy bármit, amin a gazdi szaga rajta van.
Azóta nincs probléma!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!