Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Abban az esetben, ha valaki...

Abban az esetben, ha valaki törzskönyv nélkül vásárol Pomerániait, milyen szempontokra érdemes figyelni?

Figyelt kérdés
Párom szeretne vásárolni egy ilyen kutyust, ki is nézett egyet 200 ezer forintért, ám ennek sincsen törzskönyve. Tisztában vagyunk vele, hogy egy fajtatiszta jellegű kutyánál nagyobb esélye van a betegségeknek, mint egy törzskönyvezett kutyánál, de nem tudom rábeszélni arra, hogy inkább vásároljuk meg a drágább társait. Vannak esetleg valami szempontok, melyeket figyelembe véve nagyobb eséllyel foghatunk ki egészséges kutyust? Mit érdemes figyelembe venni, kérdezni az eladótól? Kérem, hogy ítélkező, negatív kommentek ne találjanak meg, meggyűlt már a bajom így is ezzel a témával kapcsolatban. Köszönöm szépen előre a segítséget!
2021. júl. 25. 02:37
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
64%
Nagyon egyszerű. Ha nincs rá pénz, ne vegyél ilyen kutyát. Az csak a dolog egyik része, hogy lehet, hogy egészségtelen kutyát fogtok kapni. Nekem ez a kisebb gond. A másik, hogy mennyire morális egy olyan gonosz dolgot támogatni, mint a szaporítás. Te tudatosan hajlandó lennél ezt az iparágat támogatni: [link] , csak hogy olcsóbb legyen? Akkor ott nagyon nagy morális problémák vannak.
2021. júl. 25. 16:01
 32/45 anonim ***** válasza:
81%
Szóval ne az anyagi részén gondolkozz el a dolognak.
2021. júl. 25. 16:03
 33/45 anonim ***** válasza:
100%

A részletfizetést gondolatként említettem, egyébként tenyésztőfüggő és nem a legelején kérdezném, hanem amikor már biztos az üzlet. Nem azt mondom, hogy bunkóság rákérdezni, mert nem az, de a sok érdeklődő között eleve szűrőszint lehet, ha vadidegen úgy kezdi az érdeklődést, hogy amúgy csak részletekben fizetne. Ha már biztos az üzlet és valamennyire megvan a bizalom is, akkor lehet ilyenekről nyugodtan tárgyalni.

Egyébként én annak idején eleve úgy fizettem, hogy a felét az alom megszületésekor, másik felét az elhozatalkor, tehát 2,5 hónappal később (én speciel 12 hetesen hoztam el, de ez tudatos volt). Nem kellet nagyon kérdeznem, mert eleve így állapodtunk meg.

2021. júl. 25. 16:08
 34/45 anonim ***** válasza:
100%
Kinéztétek az egyik legdrágább kutyafajtát. Ha most gondot okoz a tenyésztős kutya vételára, mit csináltok, ha betegség, sérülés miatt az állatorvosnál kell majd sokat fizetni? Ott is vannak 6 számjegyű kiadások. Egy szapis kutya meg lutri, simán hamisítanak neki papírokat, indult már eljárás ilyen miatt állatorvos ellen.
2021. júl. 25. 16:30
 35/45 anonim ***** válasza:
51%
Gondolom a gazdi következő kérdése az lesz, hogy "kutya haláltusáját vívja, meggyógyul attól ha nézegetem? De ne jöjjön egyetlen frusztrált ember se olyan baromságokkal, hogy vigyem állatorvoshoz, mert nem keresek egy milkát havonta."
2021. júl. 25. 17:40
 36/45 anonim ***** válasza:
87%

Végigolvastam. Ez de egy lúzerség. Kérdező, amennyiben nem te vagy itt a hét legmenőbb trollja...

A szapis kutya szenvedhet:

- azonnali beavatkozást igénylő betegségektől (férgesség, parvo, stb)

- rejtett betegségekről (PRA, patellaficam, epilepszia stb), ami folyamatos kezelést is igényelhet.

- lelki illetve mentális problémáktól: szar szocializáció, ingerszegény környezet, rossz élmények emberrel vagy kutyákkal, rögzt rossz szokások (pl. odapisilni ahol lakik), amit aztán vért izzadva tudtok korrigálni, ha egyáltalán.

Az is lúzerség, hogy anyádék mentett, menhelyi kutyáit a szapisokhoz hasonlítod. Igen, bele lehetett volna futni betegségbe. Mégis a büdös nagy különbség az, hogy valaki már megkapta miattuk a negatív visszajelzést: nem kell szaporítani, nem való neki munkakutya stb. stb. Te meg azért adnál nem kevés pénzt egy görénynek, hogy kihasználja a saját kutyáit, leszarja a kutyák fizikai és mentális egészségét stb.

Az orbitális lúzerség, ahogy ezen a pomi dolgon rugóztok. Nehezen hiszem el, hogy nem sikerült kiguglizni, hogy az egyik legdragább kutyafajtáról van szó (kevés tenyésztő, pici almok, felkapottság) és hogy képtelenek vagytok hasonló kaliberű fajtákat találni. Ott egy csomó társasági kutya: az összes bichon (ide értve a máltait is), a cavalier king charles spániel, a shih-tzu, a lhasa apso, azok a terrierek akik már egy ideje beköltöztek a kanapéra (yorkiek, westiek)...

Sokadrészt a fél óra séta lófütty és esti fény, a 10 éves öregem sétaigénye napi másfél óra. Szóval fél óra sétával lesznek itt még gondok.

Szerintem rátok férne némi alapképzés kutyából, mert ennyi tudással és ilyen fokú önállótlansággal súlyos gondok lesznek. A párodnak inkább vennék kutyás könyveket, néznék vele oktatóvideókat, járnék előadásra, amíg kigyűjtitek az álompomi árát (ha már ennyire beleszeretett).

2021. júl. 25. 18:09
 37/45 anonim ***** válasza:
70%
Akkor csak jól írtam hogy a máltai és a terrierek
2021. júl. 25. 18:24
 38/45 anonim ***** válasza:
68%
Ebben az esetben a leendő "gazdi" tegyen le az állattartásról egy életre, mert nulla felelősségtudattal és nulla fajta iránti szeretettel nem való neki kutya. Se más állat.
2021. júl. 25. 22:47
 39/45 A kérdező kommentje:

Szerintem a lúzerség ott kezdődik, hogy valaki ennyire otromba és szánalmas választ ír. Az ilyeneket verték gyerekként? Ha igen, akkor sajnálom és remélem egyszer jobban lesztek. Arról pedig senki se papoljon, hogy valakiben azért nincsen felelősség és nem tud egy állattal bánni, mert nem ad ki rá félmillió forintot. Tömény szánalom, ami ezen az oldalon folyik. Nem mondom, hogy bánom a kérdést, mert rengeteg embert sokat segített és nekik hálás vagyok, de őszintén, az utóbbiak, húzzatok a büdös fenébe! 😃 Az ilyen patkány szintű beszéd miatt törlöm a figyelt kérdéseim közül, szóval ha továbbra is itt akarjátok kiélni magatokat, akkor hajrá.

Köszönöm a sok segítő választ a valóban tapasztalt, jóindulatú embereknek!

2021. júl. 25. 23:59
 40/45 anonim ***** válasza:
84%

Szaporítót támogatni nettó felelőtlenség. Ha ezt nem látod be, akkor még ostoba és gerinctelen is vagy. Komolyan röhej, hogy 2021-ben, amikor heti szinten vannak szaporítótelep felszámolások, amikor heti szinten vannak cikkek, bejegyzések, hogy milyen horror körülmények közt tarják az ilyen kutyákat, valaki még szapitól vesz kölyköt., Csak mert onnan azonnal kap occsó kiskutyát...

A fajta? Az ilyen emberek, vagy annak sem nevezhető a fajtával nem foglalkoznak. Állítólag annyira szeretik a kutyájukat, valóban csak divat kiegészítőnek kell a pomerániai "mert az megy a LW kistáskához, meg a kocsihoz", igaz? Az ilyeneknek csak egy kiegészítő a kutya is. És ez rohadt dühítő, hogy ennyire semmibe veszik a kutyákat, az adott fajtát az ilyen kis lelketlen, és bizony felelőtlen senkiházik.

2021. júl. 26. 01:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!