Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Abban az esetben, ha valaki...

Abban az esetben, ha valaki törzskönyv nélkül vásárol Pomerániait, milyen szempontokra érdemes figyelni?

Figyelt kérdés
Párom szeretne vásárolni egy ilyen kutyust, ki is nézett egyet 200 ezer forintért, ám ennek sincsen törzskönyve. Tisztában vagyunk vele, hogy egy fajtatiszta jellegű kutyánál nagyobb esélye van a betegségeknek, mint egy törzskönyvezett kutyánál, de nem tudom rábeszélni arra, hogy inkább vásároljuk meg a drágább társait. Vannak esetleg valami szempontok, melyeket figyelembe véve nagyobb eséllyel foghatunk ki egészséges kutyust? Mit érdemes figyelembe venni, kérdezni az eladótól? Kérem, hogy ítélkező, negatív kommentek ne találjanak meg, meggyűlt már a bajom így is ezzel a témával kapcsolatban. Köszönöm szépen előre a segítséget!
2021. júl. 25. 02:37
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

Valaki említette a szülőket. Mindkettő szülő megtekinthető a helyszínen.

Az oltás is említve volt, oltási könyvvel adják.

Utolsó előtti, ha már olyan hülye valaki, hogy nem ismer fel egy kutyát, akkor valóban, de ne magadból indulj ki, köszönöm. És neked is elismétlem, helyszínen a szülők. Nem lesz belőle oroszlán.

Utolsó, igazából pont kant szeretnénk több okból is és semmiképpen sincs szükség egy szépségversenyes példányra.

Minden értelmes választ köszönök!

2021. júl. 25. 14:06
 12/45 anonim ***** válasza:
74%

Es honnan tudod, hogy ok voltak a szulei? Tan helyben elvegzel egy dns tesztet? Mondani es mutatni barmit lehet, ne legyel mar ennyire naiv, szaporitokrol beszelunk, akiknek csak a penz a lenyeg!

Csak azt nem ertem, hogy minimum 13-15 evre valasztasz magadnak tarsat, akkor miert olyan rohadt nehez kifizetni erte azt, amit a tenyeszto ker? A kutyatartasban nem az ar a legdragabb tetel, remelem ezt tudod, foleg ha szapis.

2021. júl. 25. 14:17
 13/45 anonim ***** válasza:
100%
Engem a szülők nem hatnának meg, papírt mutasson! Szülők alapján egy tapasztalt tenyésztő vagy veterán tréner tudna bármit is mondani, miután eltöltenek együtt néhány napot. És akkor még mindig nincs a kezedben az eü. részéről papír. Oltási könyvvel ne hagyd magad bepalizni, az alap dolog. Szépen is néznénk ki, ha oltások nélkül adnák ki a kölyköket.
2021. júl. 25. 14:26
 14/45 A kérdező kommentje:

U. előtti: Lehet azért olyan "rohadt nehéz" kifizetni, mert 600 ezer forint.

Utolsó: köszönöm!

2021. júl. 25. 14:34
 15/45 anonim ***** válasza:
73%

Hat akkor sok sikert, 200 ezret kifizettek, elhozzatok parvosan, elmegy a kezelesre megint annyi, nem eli tul, es ott lesztek, hogy elment a penz a semmire, es mar majdnem egy egeszseges, torzskonyves kutyust tudtatok volna venni belole. Nem baj, tanulopenz lesz :DD

Ha divatfajta kell, tessek gyujteni es kifizetni az arat, ennyire egyszeru.

2021. júl. 25. 14:41
 16/45 A kérdező kommentje:

200 nem egészen majdnem 600. Mellesleg, a frusztrációdat legyél kedves máshol levezetni. Bántott valaki, hogy itt adod ki? Hiába is lenne igazad, ha ilyen hangnemben közlöd. Mondd meg Édesanyámnak, hogy a 10 éves Malamutja meg kellett volna hogy pusztuljon betegségben, mert nem volt törzskönyve. Ugyanezt közöld vele kérlek a Német dogjáról is, ami csak oltások miatt látott életében orvost. Vagy csak fogadd el, hogy nem minden törzskönyvhiányos eb fog beledögleni a létezésbe vagy egy kegyetlen betegségbe.

Továbbra is köszönök minden értelmes választ!

2021. júl. 25. 14:49
 17/45 anonim ***** válasza:
78%

Ja, hogy nalatok ez ilyen csaladi vonas, hogy szapikat tamogattok, mindent ertek.

Akkor igazabol minek szuletett meg a kerdes? :)

2021. júl. 25. 14:59
 18/45 A kérdező kommentje:
Vagy csak Édesanyám mentette a Malamutot egy Pitbullokat harcoltató férfitől, a Dogot pedig a menhelyről hozta 15 éve. Az előítéleteddel és a hülyeségeddel menj kioktatni mást, mert csak az energiádat fecséreled. Rosszindulatú és primitív vagy, nekem pedig nincs időm ilyen emberekre, szóval innentől kezdve ignorálom a válaszaid másokéval szemben - nem lesz nehéz eldönteni, melyiket írod te, amelyikből csöpög a rosszindulat.
2021. júl. 25. 15:05
 19/45 anonim ***** válasza:
80%

Ne haragudj de ha nektek a pénz kérdése inkább nem vegyetek kutyát! Akkor inkább tényleg menhely vagy ha ennyire nem számít hogy fajta tiszta e akkor van ingyen keverék is!

Sosem értettem hogy egy állatnál mért kérdés az összeg…

Tudod amúgy meg olcsó húsnak híg a leve.

Megveszed a szapitól és majd annyit költesz rá ha beteg lesz mint amennyibe kerül egy fajta tiszta vagy még többet!!

De szerintem neked felesleges magyarázni! A hibáiból tanul az ember de ne legyen igazam!

2021. júl. 25. 15:08
 20/45 A kérdező kommentje:
Akik azt írják, hogy egy állatnál miért pénz a kérdés, azok másfél milliót keresnek egy hónapban? Őszintén érdekelne. Mert ezek szerint 600 ezer forintot bárki összeszed egy hónap alatt, aki ilyet ír. Én ajánlottam neki, hogy gyűjtsünk másfél évig (egy átlag fizetésből ugyanis ennyi idő 600 ezer forint), de nem tudok azzal mit kezdeni, ha 20 éve minden vágya egy kutya és nem tud várni másfél évet.
2021. júl. 25. 15:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!