Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Abban az esetben, ha valaki...

Abban az esetben, ha valaki törzskönyv nélkül vásárol Pomerániait, milyen szempontokra érdemes figyelni?

Figyelt kérdés
Párom szeretne vásárolni egy ilyen kutyust, ki is nézett egyet 200 ezer forintért, ám ennek sincsen törzskönyve. Tisztában vagyunk vele, hogy egy fajtatiszta jellegű kutyánál nagyobb esélye van a betegségeknek, mint egy törzskönyvezett kutyánál, de nem tudom rábeszélni arra, hogy inkább vásároljuk meg a drágább társait. Vannak esetleg valami szempontok, melyeket figyelembe véve nagyobb eséllyel foghatunk ki egészséges kutyust? Mit érdemes figyelembe venni, kérdezni az eladótól? Kérem, hogy ítélkező, negatív kommentek ne találjanak meg, meggyűlt már a bajom így is ezzel a témával kapcsolatban. Köszönöm szépen előre a segítséget!
2021. júl. 25. 02:37
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
100%

Miert kene 1 honap alatt osszeszedni? 300 ezer volt a kutyam, 4 honapig sporoltam ra (na meg ugye 1 evet vartam ra, mert tenyesztonel sok esetben nem 2 nap, mire kutyahoz jutsz!) en se szarom a penzt. Atlagos a havi keresetem, kiszamoltam kb, hogy a kutya mennyibe fog kerulni havi szinten, van felrerakva allatorvosra is, tudatosan terveztem. Nem 1 honap alatt, hanem osszessegeben 1 ev alatt. Bizony, igyis lehet.

Miert ennyire surgos?

2021. júl. 25. 15:16
 22/45 anonim ***** válasza:
95%

Igen gyűjteni . Akinek nincs pénze nem azt mondom ne vegyen hanem inkább gyűjtsön mint hogy nagyobb eséllyel vegyen beteg kutyát. Utána hogy dolgozzátok fel ha ne adj isten meghal szegény? Nem egy rém hír van nyugodtan utána lehet olvasni. Sajnos már a tenyésztős kutya sem 100% hogy egészséges de még mindig jó messze áll egy szapistól!

Ezt kellene vele megértetni!

Addig akkor vegyetek egy olcsóbb kategóriás kutyust hátha segít addig még gyűjtötök.

Ne legyetek felelőtlenek és ne támogassátok a szaporítót !

2021. júl. 25. 15:17
 23/45 A kérdező kommentje:

Azért tartana kb másfél évig, mert albérletet is fizetünk. Kb 40ezret tudnánk eltenni rá egy hónapban, ennyit tudunk kiszorítani a kutyára és ezt továbbiakban is meg tudnánk tenni, de többet jelenleg nem. Leginkább azért lehet sürgős, mert kiskora óta ezt szeretné, szülei nem engedték és azt várta, hogy elköltözzön és lehessen kutyája.

Egy olcsóbb kategóriás kutyára még rá tudnám beszélni, de nem tudom, milyen fajta lehetne az, ami megvan a házban, ám nem lusta sétára sem. Naponta megtesz fél órás sétákat, ezért ez fontos lenne, de a házba sem kéne egy vadállat, mint például egy Foxi.

2021. júl. 25. 15:23
 24/45 anonim ***** válasza:
60%

Yorkshire terrier, west highland white terrier,csivava.Máltai selyem

Talán még mopsz is elvan bent is

Ezek is kicsi kutyák. Van egy jó pár ha be írod kistestű kutyák.

2021. júl. 25. 15:33
 25/45 anonim ***** válasza:
85%

Egyébként a máltai selyem hasonló szőrzetileg hozzá. Az árát a yorkinak megtudom mondani a többinek fogalmam sincs. Sétálni mindegyik szeret és bír fél órát is.

Az én yorkim 250 ezer forint volt. Kb ilyen àrban mozog az ezüst-cser szín. Vannak színesek az már 350-nél kezdődik. Jelenleg ezüst-cser van fiú nem is egy azt hiszem tenyésztőnél tehát várni sem kellene rá és nem igazán kell rá pótolni sem. Mondjuk nem tudom abba a kennelbe milyen árak vannak pontosan

2021. júl. 25. 15:42
 26/45 anonim ***** válasza:
100%
Ha gyorsan akartok pénzt szerezni, akkor ki kell menni Ausztriába munkát vállalni valamelyik turista paradicsomban. Állítom, hogy egyetlen szezon alatt két kutya árát is hazahozzátok. Esetleg hitelt felvenni, részletfizetés kérni a tenyésztőnél, stb., ilyenekre is gondoljatok. Teljesen érthető, hogy Magyarországon nem tud az ember csak úgy kiadni 600e Ft.-ot, de aki nagyon akarja, az így is úgy is talál valami módot rá, hogy teljesüljön az álma.
2021. júl. 25. 15:47
 27/45 anonim ***** válasza:
50%

Nem tudom már miért lettem le pontozva!! Jobb segítséget nem tudok. Kistestű kutyák ezek jutottak eszembe. Nyilván nem ugyanaz és lehet annyi közük van egymáshoz hogy kutyák. Ki kell keresni a fajtát megkell nézni a tulajdonságait és választani.

Jobbat nem tudok mondani

2021. júl. 25. 15:49
 28/45 anonim ***** válasza:
32%

Ismerősöm tavaly vett egy kölyök pomerániait és így vissza gondolva olyan kis szeretett teljes volt mint az én yorkim. Bujós kis aranyos. Kicsinek west highland white terrierem volt viszont ő nagyon pörgős kutya volt de lehet csak mi fogtuk ki egy rosszcsont kutyust.

Tacskó volt még ami kis testű ő nagyon értelmes volt és jó barát szintén lehet lakásban tartani és az ára sem egetrengető.

2021. júl. 25. 15:53
 29/45 A kérdező kommentje:

A lepontozását az utolsónak én sem értem, egész jó kis tippeket adott, köszönöm!

Nem tudtam arról, hogy részlet fizetést lehet kérni, ezt a tippet is köszönöm!

2021. júl. 25. 15:54
 30/45 anonim ***** válasza:
79%
Én is hallottam már de szerintem nem mindegyik kennelben van ilyen lehetőség. Mindenképp nézz utána hívd fel az össze kennelt. Ha mégsem sikerül számold ki mikor éritek el az árát és előtte egy fél évvel érdemes fogalni van ahol hamarabb kell. De ezt a tenyésztő megmondja majd mennyit kell várni. Addig pedig vegyetek egy olcsóbb kategóriás kiskutyát legalább nem lesz a pomerániai sem egyedül mire meglesz.
2021. júl. 25. 16:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!