Mi kell ahhoz, hogy kutyatenyésztő legyek?
Igen, csak szaporító ne legyél. Ha a feltételek miatt nem akarsz tenyésztő lenni, és nem a pénz, hanem az lenne a lényeg hogy szeretsz kölykökkel foglalkozni, sok édes kiskutya van menhelyeken is, egész almok, akiknek jól jön az ideiglenes gazdi :) (én is tudok többet is)
Ez is jó ötlet lehet. Pénzben nem, de lélekben szerintem gazdagabb lennél tőle.
Sok pénz.Mire megveszed a tenyésztésre alkalmas párokat (mert ugyebár azért tenyésztenél kutyát,hogy jó vérvonalat tarts fenn,és drágán adhasd el a kölyköket..) rengeteg pénzed rámegy.
Bár én egyetlen szukával kezdenék a helyedben és ha tenyészérett lett (1 év 2 hónap függően a fajta mérettől) keresnék egy hozzá hasonlóan jó vagy jobb tenyészkant fedeztetésre.
Mire megveszed,felneveled,szemlére viszed,állatorvossal szűreted és fedezteted a kutyád fixen sok pénzed el fog menni.Nem tudom milyen fajtát akarsz,de népszerű és ritka sincs tenyésztésre alkalmasból 350.000 alatt.
Muszáj a legjobbat venni,nehogy ott vérezz el,hogy tenyésszemlén azt mondják nem alkalmas a szuka tenyésztésre,mert akkor feleslegesen vetted meg és nevelted fel ilyen szempontból.
Ha minden megvan és megszületett az első alom abból is ugyanígy megtarthatsz egy szukát,ha van az alomban jó fedező kan én megtartanék egyet olyan szempontból,hogy szerződésben úgy adod ki,hogy 1x felkeresheted egy fedeztetésért,ha lesz egy másik vérvonalbol való szukád hozzá.
A tenyésztés egyáltalán nem bonyolult.Kicsit tanulni nem árt rá,ismerni a fajtát amit tenyészteni akarsz,elszántnak kell lenni,és legyen pénztartalékod legalább elkezdeni az első 1 év 2 hónapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!