Mi kell ahhoz, hogy valaki kutyatenyésztő lehessen, van valami jogszabály?
Na mert mi volt? Mesled el, aztan tudunk velemenyt mondani.
Elso koron: kennelnev, meoesz tagsag, fajtaklub tagság (pl fenyes mudiklub, boxerklub, akarmi), a szuloparnak: tenyesztesi engedely, megfelelo szureseg. Az alombap: fedeztetesi jegy, alombejelento, szarmazasi lapok, chip, szerzodes, garancia. Na valahogy igy. :)
Szigorúan véve a tenyésztés és a tenyésztő nem minősül munkának, ezért nem engedély, végzettség, vagy képzés köteles. A tenyésztő a hobbyjában meg kell felelnie a mindenkori hatályos kutyatartási előírásoknak, ahogy minden kutyatartónak, de ennyi.
Amúgy én is kíváncsi lennék mi a feljelentés oka.
Akkor sorolom.
1. Hiányos és jogellenes szerződés.
2. Átíráshoz való iratot nem kaptam.
3. Felelősségét nem ismeri el.
4. A törzskönyvet nem lehetett volna kiállítani a tsz szerint.
5. Elérhetetlen
6. A kutya elhunyt 4 évesen.
7. Szűrések nem kerültek elő.
8. Folyamatosan az én felelősségemet vitatja pedig 3 hatósági állatorvos egy kitüntetett állatorvos és egy szakértő is kijelentette hogy én nem hibáztam.
Sorolhatnám még de felesleges. Mindezek ellenére veszíteni fogok a bíróságon mert védik ezt a "tenyésztőt". Egyetlen szabályos beadványa sincsen, de valaki ezt is megteheti. Azt sajnálom hogy ezt mással is meg fogja tenni és nem írhatom ide a nevét mert akkor rágalmazás lesz.
Sajnálom. A fajta klubbnak és az MEOSZ-nek nyújts be az elmarasztaló bizonyítékokat, és egy tárgyilagos levelet melyben leírod a problémádat. Ők sem sokat tudnak tenni, de ha a közösségben elterjed a rossz híre akkor az nem lesz jó neki. Ezen kívül sajnos jogi úton "csak" a szerződésben lefektetett dolgokért tudod polgári perbe fogni. Ha a szerződésben lévő pontokat megszegte akkor a bíróság a javadra fog dönteni. Olyan nem nagyon van, hogy jogellenes szerződés, maximum akkor ha a szerződés állatkínzásra buzdít, ami valószínűleg nincs így. Egy szerződésben sajnos azok a feltételek melyeket ott leírnak, és ha aláírod azt el is fogadod.
Hogy, hogy nem lehetett volna kiállítani a TSZ szerint? Milyen TSZ?
A szülők szűrései nem kerültek elő?
Ezek szerint már felnőtt kutyát vettél?
Huh nem semmi, nem egyszerű egy herce hurca. azt tudom, hogy a PTK a kutyára tárgyként tekint. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!