Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi kell ahhoz, hogy valaki...

Mi kell ahhoz, hogy valaki kutyatenyésztő lehessen, van valami jogszabály?

Figyelt kérdés
Itt most nem arra gondolok, hogy érteni kell a kutyákhoz, hanem arra hogy a kennel név kiváltásán kívül van más követelmény is. Pl. állatorvosi végzettség vagy valamilyen képzés.

2020. máj. 27. 08:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ilyen. De a kennelnéven kívül sok egyéb szempont is van. Kicsit nézz utána.
2020. máj. 27. 08:22
 2/11 anonim ***** válasza:
49%
Magyar Ebtenyesztok Orszagos Egyesulete!!!
2020. máj. 27. 09:26
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem én akarok tenyésztő lenni hanem feljelentettem egyet akinek szerintem semmi köze a kutyatenyésztéshez.
2020. máj. 27. 11:08
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Na mert mi volt? Mesled el, aztan tudunk velemenyt mondani.

Elso koron: kennelnev, meoesz tagsag, fajtaklub tagság (pl fenyes mudiklub, boxerklub, akarmi), a szuloparnak: tenyesztesi engedely, megfelelo szureseg. Az alombap: fedeztetesi jegy, alombejelento, szarmazasi lapok, chip, szerzodes, garancia. Na valahogy igy. :)

2020. máj. 27. 11:19
 5/11 anonim ***** válasza:
54%

Szigorúan véve a tenyésztés és a tenyésztő nem minősül munkának, ezért nem engedély, végzettség, vagy képzés köteles. A tenyésztő a hobbyjában meg kell felelnie a mindenkori hatályos kutyatartási előírásoknak, ahogy minden kutyatartónak, de ennyi.

Amúgy én is kíváncsi lennék mi a feljelentés oka.

2020. máj. 27. 14:54
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Én köpök a kutyatenyésztőkre! (ez személyes vélemény!) Az állatok nagy része menhelyeken kötnek ki és az emberek meg inkább tenyésztőktől vásárolnak.
2020. máj. 27. 15:48
 7/11 A kérdező kommentje:

Akkor sorolom.

1. Hiányos és jogellenes szerződés.

2. Átíráshoz való iratot nem kaptam.

3. Felelősségét nem ismeri el.

4. A törzskönyvet nem lehetett volna kiállítani a tsz szerint.

5. Elérhetetlen

6. A kutya elhunyt 4 évesen.

7. Szűrések nem kerültek elő.

8. Folyamatosan az én felelősségemet vitatja pedig 3 hatósági állatorvos egy kitüntetett állatorvos és egy szakértő is kijelentette hogy én nem hibáztam.

Sorolhatnám még de felesleges. Mindezek ellenére veszíteni fogok a bíróságon mert védik ezt a "tenyésztőt". Egyetlen szabályos beadványa sincsen, de valaki ezt is megteheti. Azt sajnálom hogy ezt mással is meg fogja tenni és nem írhatom ide a nevét mert akkor rágalmazás lesz.

2020. máj. 27. 17:43
 8/11 anonim ***** válasza:

Sajnálom. A fajta klubbnak és az MEOSZ-nek nyújts be az elmarasztaló bizonyítékokat, és egy tárgyilagos levelet melyben leírod a problémádat. Ők sem sokat tudnak tenni, de ha a közösségben elterjed a rossz híre akkor az nem lesz jó neki. Ezen kívül sajnos jogi úton "csak" a szerződésben lefektetett dolgokért tudod polgári perbe fogni. Ha a szerződésben lévő pontokat megszegte akkor a bíróság a javadra fog dönteni. Olyan nem nagyon van, hogy jogellenes szerződés, maximum akkor ha a szerződés állatkínzásra buzdít, ami valószínűleg nincs így. Egy szerződésben sajnos azok a feltételek melyeket ott leírnak, és ha aláírod azt el is fogadod.

Hogy, hogy nem lehetett volna kiállítani a TSZ szerint? Milyen TSZ?

A szülők szűrései nem kerültek elő?

2020. máj. 28. 09:43
 9/11 A kérdező kommentje:
A fajtaklubnak és a Meoesz-nek írtam. A meoesz anyival elintézte hogy forduljak a fajtaklubhoz mert nem magyar fajtáról van szó. A fajtaklubban elnökségi póttag az illető így gondolhatod hogy milyen intézkedés történt. A jogi út folyamatban van és a vége felé közeledik de bíróság az egy vicc. Olyan ellenkérelmet és beadványokat elfogadott az alperestől amelyek szabálytalanok. A szerződés véleményem szerint azért jogellenes mert bármilyen hihetetlen is a kutya jogilag tárgy tehát egy eljárásban olyan mintha pl vettem volna egy műszaki cikket. A Ptk egyértelműen leírja hogy a fogyasztó hátrányára nem térhet a szerződés.A szerződésben foglaltaknak hogy tenyésztési és kiállítási célra megfelelt a kutya nem igaz. A kutya füle, lába nem megfelelően állt és ezt szakértő is megállapította. Tenyészszemlén a kutya nem volt de tenyésztésbe nem lehet vonni ugyanis a kutya négy év alatt 2x tüzelt. Röntgen és ultrahang vizsgálat is volt és megállapították hogy a kutya hüvelye szűk és nem lenne képes kihordani a kölyköket. A Tsz szerint azért nem lehet volna Tk-t kapni mert 90 napos koráig ezt el kellet volna intézni de be sem lett nyújtva addig. A szűrések nem megfelelő időben lettek elvégezve és csak klinikailag. A kutyának a húgyvezetéke is szűk volt és a hasán keresztül kellet leszívni a vizeletet. mert a 2mm katéter sem ment be. A rendőrségen is feljelentettem de kimosták ezt a sze...t. Összesen hat állatorvos akik közül 3 hatósági állatorvos is 1 szakértő és egy kitüntettet orvos is megtalálható mind kijelentettet hogy nem hibáztam sehol de ez a fér... végig hazudta az egész eljárást és még csak nem is figyelmeztették pedig be is lett bizonyítva hogy egy itolsó szap.......
2020. máj. 28. 10:11
 10/11 anonim ***** válasza:

Ezek szerint már felnőtt kutyát vettél?

Huh nem semmi, nem egyszerű egy herce hurca. azt tudom, hogy a PTK a kutyára tárgyként tekint. :(

2020. máj. 28. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!