Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya illene hozzám?...

Milyen kutya illene hozzám? Édesanyámmal élünk ketten kertes ház. Ő nyugdíjas, én dolgozom. Teljesen magányos vagyok, sw nőm, se haverok, a szabadidőm mind a kutyáé. Napi séta, hétvégén túra. Ne legyen agresszív fajta, hanem barátságos.

Figyelt kérdés
Inkább közepes, vagy nagy, de 30 kilonál nem nagyobb.
2021. júl. 14. 09:49
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
48%

20-as ezt próbálom én is magyarázni hogy egy kezdő kutyasnak vagy egy hozzá nem értőnek menhelyi kutya nem való. Akik azt sulykoljak ne tenyesztotol vegyel hanem mentsel az ugyanugy árt egy menhelyi kutyanak mert ok menti de nem tud vele mit kezdeni egy kezdo vagy egy menhelyrol mentett kutyahoz nem erto, mert nem ért hozzá.

Én a legjobb szándékkal és jóindulattal tanácsolom hogy hagyjuk most ki ezt a mentés dolgot es tenyesztotol vegyen egy nyugodt es kiegyensulyozott labrador vagy goldi kolykot mert ott garanciat is kap arra hogy a kutyaja teljesen egészséges.

Szerintem aki tenyesztotol vesz kiskutyat az felelossegteljesen gondolkodik.

2021. júl. 15. 11:06
 22/30 anonim ***** válasza:
Én az első kutyámat 1 évesen, menhelyről fogadtam örökbe. Ott született, így a világon semmi traumája nincsen. Annyiban különbözik egy átlagos kutyától, hogy ha találkozunk egy menhelyi dolgozóval/önkéntessel, akkor úgy örül, úgy csóválja a farkát hogy majd szétesik :D Az egyetlen nehézség az, hogy terrier keverék és makacs kicsit, viszont ezt már jól tudtam amikor magamhoz vettem. Egyáltalán semmi meglepetés nem volt. Tudtam vele ismerkedni előtte bármennyit, tudtam mennyire pörög, elmondták milyen a személyisége, mennyire tanulékony, stb, nagyon segítőkészek voltak a menhelyesek. Ráadásul mikor ivartalanították, akkor is segítettek hazahozni, mert nincs autóm. Összefoglalva: életem legjobb döntése volt.
2021. júl. 15. 11:57
 23/30 anonim ***** válasza:
62%
Jó csak tudod 22-es nem mindegyik menhelyi kutya születik menhelyen szerencséd volt, és a menhelyek és menhelyek között is van különbség. Több ilyet olvasni, hogy örökbe fogadtak volna menhelyi kutyát, minden klaffolt a gazdival, de aztán még több infót akartak a legapróbb magánéleti dolgaikról is be akarták számoltatni az illetőt. Vagy szimplán nem adták oda a kutyát, utána meg a közösségi oldalukon bőgtek hogy pedig milyen jó kutya és senkinek nem kell.
2021. júl. 15. 12:41
 24/30 anonim ***** válasza:

Hát olyan kutyát kell keresni aki menhelyen született, nekem sem szerencsém volt. Rengeteg ilyen kutya van egyébként.

Jó ha tudod, hogy a legtöbb menhely egyáltalán nem ilyen. Csak logikus, hogy azok hisztiznek akiknek problémájuk van. De milyen legapróbb magánéleti dolgok? Hogy milyen életkörülményeket tudnak biztosítani a kutyának?

2021. júl. 15. 12:50
 25/30 anonim ***** válasza:
Amúgy akit érdekel, annak megírom a menhely nevét akiktől van a kutyám, ha tényleg rossz tapasztalataitok vannak.
2021. júl. 15. 12:52
 26/30 anonim ***** válasza:
44%

24-es most nem keresem vissza neked, majd később azt a kérdést, nagyon szerették volna azt a kutyát, és alkalmasak is voltak rá, mégsem adták oda nekik. Utána az oldalukon bőgtek hogy nem kell senkinek a kutya.

Aki ezt tapasztalta nem hisztizett csak nagyon kellemetlen helyzetet teremtettek neki ezzel.

2021. júl. 15. 12:55
 27/30 anonim ***** válasza:
44%
Akkor írd a menhely nevét a kérdezőnek ha menhelyi kutyát szeretne, de hagy döntse már ő el, hogy honnan és milyen kutyát szeretne. Szabad akarata!
2021. júl. 15. 12:56
 28/30 anonim ***** válasza:

#27 senki nem mondta hogy menhelyi kutyája legyen, ez csak egy felvetés volt

Nagyon frusztrált lehetsz, inkább fuss egy kört.

2021. júl. 15. 12:58
 29/30 anonim ***** válasza:
44%

28-as én csak jeleztem, mert már elment az egész kérdés a menhelyi kutyák felé, miközben a kérdés az volt, hogy milyen fajta kutyát ajánlanánk az ő életviteléhez, és nem arról hogy neked vagy neki milyen kutya jött be.

Én objektívan válaszoltam, hogy szerintem az ő életviteléhez a labrador vagy a goldi illene, mivel egy kiegyensúlyozott, nyugodt kutyát szeretne és szerintem ez a fajta passzolna a leginkább az ő életviteléhez. De nem taglaltam hogy nekem milyen kutyám volt és nem kevertem bele magamat. Objektív választ írtam szimplán csak.

2021. júl. 15. 15:05
 30/30 anonim ***** válasza:
Egy szukát, mert minden csajnak kankutyája van.
2022. máj. 15. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!