Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi legyen a kutyával?

Mi legyen a kutyával?

Figyelt kérdés

Párommal 5 éve vagyunk együtt. Az 2. randink volt, mikor érte mentünk a kutyáért. Tehát "velünk" egyidős. Egy rottweiler kislány. Gyönyörű, imádom. Nekem is van kutyám. Imádom a kutyákat, viszont felelős gazdinak is tartom magam. 3 éve össze költöztünk, de mivel nincs udvarunk, csak egy 20nm kis terasz, ezért a kutya maradt a szüleinél, ahol eddig is volt (együtt laktak). Én nagyon kutyás vagyok, ezért egy éve yorkie gazdi lettem. Ennek a kis 2 kg-osnak elég napközben a kis udvar, viszont a séta ugyanúgy megvan.

A párom kutyája kennelbe van egész nap. Egy 3*3as helyen. Igazából naponta kétszer megy megetetni az anyukája a kutyát. Ő meg igazából havonta két napra megy haza. Az a kitxa nincs sétáltatva, nincs társasága, semmi. Nagyon sajnálom és mondtam neki, hogy ajándékozzuk el. Én is szeretem és sajnálom, de ez nem élet neki így. Van egy ismerőse akinek oda adhatná. Rottijai vannak és tanyán lakik, becsbe vannak tartva a kutyák. De ő nem akar erről hallani, sőt ide akarja hozni a házba. Nen érti meg, hogy ez lehetetlen, mert a gyermekem fél tőle amúgy is. Lakásba nem lehet tartani, mert 50nm az egész 4 embernek. Az udvar, ami nem is udvar meg szintén nem egy ekkora kutyának való :( szóval teljesen ki vagyok ettől az egésztől. Mindig ezen veszekszünk. Én úgy gondolom igazam van. Már oda se kellett volna vinnie, mert 7 napból 6ot dolgozot, így is egyedül volt a kutya. Annyira sajnálom szegényt, mert egész nap abba a sz*r ketrecbe van. Sajnálnám szegényt, de tuti ennél jobb dog várna rá mint ami most van. Szerintetek mit tehetek? Mi lenne a legjobb megoldás?

2021. júl. 7. 21:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

3x3 méter az 9nm.Az kevés kb akkor a wc-m,főleg nagy kutyának édes kevés.Házban,lakásban tartva is a minimum előírt élettér (olyan élettér amiben nincs bútor,akadályok,közlekedésre alkalmas terület) 10nm kutyánként.

De ismétlem akkora a wcm az nagyon kicsi..még embernek is nem hogy kutyának ami széltében-hosszában nagy testű :D

50nm bútorokkal mindennel együtt élettérként tán' 30nm lehet.

1 gyerek,2 felnőtt,1 yorkie,1 roti.Felejtős..

És lehet,hogy ki sem jönne a yorkieval.Vegyétek figyelembe a gyereketeket (milyen szülő az olyan ami NEM a nagy kutyától félő gyereket tartja szem előtt? AKKOR IS,ha csak nevelt gyerek..),és a meglévő kutyátokat is.Csak azután jöhet az,hogy TI mit akartok..

2021. júl. 7. 22:08
 12/22 anonim ***** válasza:
37%

Nekünk mindig is rotink volt, a gyerek nem fél tőle, mondjuk vele nőtt fel, normálisan szocializálódott kutya. Mi is lakásban élünk, megfelelő mozgatással nem okoz gondot.

Az nagyon nagy probléma, hogy nem szocializálták. De szerintem össze lehet őket szoktatni. De ne egyedül próbálkozzatok, ne hogy a kisebbnek legyen baja, keressetek egy szakártőt.

A félő gyerek, lehet megszereti, ha nem egy morogva, ugatva, fröcsögő nyálú őrült kutyával találkozik.

2021. júl. 7. 22:17
 13/22 anonim ***** válasza:
85%

"A félő gyerek, lehet megszereti, ha nem egy morogva, ugatva, fröcsögő nyálú őrült kutyával találkozik."

Évek óta egy 3x3-as ketrecben él,kijárnak hozzá annyira kb hogy megetessék.Szerinted szocializált,gyerekhez és emberhez szokott állat? Vagy kutyához szokott?

Nem tudom,hogy te hogy vagy vele nyílván mindenkinek mást jelent a gyereke.Én még csak meg sem kockáztatnám,hogy a közelébe vigyem,ha egyszer fél tőle.Fel kell oldani a gyermek félelmét,de nem egy előre megjósolhatatlan viselkedésű kutyával.Egy kutyától félős gyerekhez nem zsákba macska kell aki miatt talán élete végéig félni fog.

Hanem egy kedves,fixen nem problémás kutya vagy terápiás kutya.

2021. júl. 7. 22:20
 14/22 anonim ***** válasza:
71%

Most, hogy újra olvasom a kérdést rájöttem, hogy hülyeséget írtam. Ez a kutya biztosan agresszív. Nem engedném a gyerekem közelébe, főleg mert az ilyen állat megérzi a félelmet.

Elnézést, hogy hülyeséget írtam, legközelebb figyelmesebben olvasom és értemezem a kérdést.

12 voltam

2021. júl. 7. 22:33
 15/22 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy ez a saját házam. Volt lehetőség a hátsó telket megvenni, ami kertkapcsolatos az enyémmel. Akkor mondtam páromnak, valahogy vegyük meg, mert ott már bőven elfért volna a kis roti. Nem akarta, mivel az "én házam, és neki semmi köze ehhez". Hát akkor el is engedtem. Féltem a yorkiem, meg nyilván a gyerkeimet. Nem egy vadállat amúgy, de az ördög sose alszik. A két kutyát sehogysem lehet össze engedni. Hogyan oldjam meg, hogy elzárjam őket egymástól, mikor mi is szűkösen vagyunk itt. A szeretetem a kutya iránt pont ebbe nyilvánul meg, hogy könyörgöm a páromnak, hogy vigye el a kutyát máshova, mert nagyon sajnálom szerencsétlent. És már én sem merek hozzá úgy közelíteni mint régen, mert múltkor megmorgott. Tartok azóta én is tőle. Ez egy nagyon nehéz helyzet, mert ő állítja, hogy szereti a kutyát stb. Viszont szerintem meg inkább a dac van benne, hogy ha nekem is van kutyám, neki is marad. Ha nekem itt van, akkor ő is hozza ide. De egyszerűen nem kivitelezhető.
2021. júl. 8. 08:13
 16/22 anonim ***** válasza:
81%

Ne hozzon oda Rottweilert.Ha annyira akár saját kutyát (bár ilyen sávból elő állított hülye tervek mellett inkább ne...felelőtlenül gondolkozik hiába csak dac.Nem gyerek és nem a gyereked,hanem a párod..) akkor legyen neki egy városba való kicsi mint neked.

Ha tetszik neki,ha nem nagy kutya ebben a helyzetben nem való nektek.Vagy legalábbis ez a nagy biztos nem.

Ha változni nem is változik a helyzet oda semmiképpen ne vigyétek azt a kutyát.

BÁNTANI fogja minimum a kutyát! Nem éri meg kockáztatni senki egészségét egy ostoba nő hisztije miatt.Már bocs..

2021. júl. 8. 08:28
 17/22 anonim ***** válasza:
53%
Kérdező: ha szereted a kutyád, látod, hogy a mostani megoldás nem megfelelő, megoldás is lenne (oda adni annak, aki megfelelö élet körülményeket biztosít neki)... Akkor most mi is a kérdés?
2021. júl. 8. 08:49
 18/22 anonim ***** válasza:
96%
Felesleges a kérdezőt győzködni arról, hogy keressen a kutyának jobb helyet, mivel ő pont ezt szeretné, csak az a bibi, hogy nem ő dönt a kutya sorsáról.
2021. júl. 8. 12:54
 19/22 anonim ***** válasza:
27%
18 és akkor itt az internet népétől mit vártok. Amúgy a tett meg a beszéd között van némi különbség... Agyhalott állatkínzók országa vagyunk.
2021. júl. 8. 14:28
 20/22 anonim ***** válasza:
66%

De nehogy már az asszony hordja a nadrágot lol.

Főleg,ha rosszat és hülyeséget akar cselekedni.A család védelme az első és az a kutya veszélyes lehet mindenkire.Ha egyszer TE aztmondod,hogy így nem jó akkor nem jó és kész.

Ha bármi alapja lenne,hogy hadakozzon a véleményeddel még azt mondom,hogy oké,de semmi alapja.

9nm-en van tartva egy elvileg hű de szeretett kutya,bár rá se néztetek alighanem csak szökőévente egyszer,szülőknek nem kellett kutya de rájuk sóztátok így kijárnak megetetni.0 mozgás,0 nevelés,0 szocializálás,0 pozitív élmény emberrel,már azt mondod meg se ismer és morog rád/idegennek tekint,fél tőle a gyerek,veszélyes a kiskutyátokra.

MI A FENÉRŐL BESZÉLÜNK AKKOR? Lakásba így nem mehet akkor se,ha veszel neki egy kis kertet.Most annak is mi értelme? megveszed,hogy a 9nm-es kertből átzárd a 20nm-esbe?

Gyerek nem mehet ki a kertbe,és fél is tőle,kiskutyát is rejtegetni kell előle,talán már titeket se fogad el,semmi de semmi értelme ennek az egésznek.

2021. júl. 8. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!